Teniso turnyre pergalių be kovos niekas nedalijo

Trečiasis dienraščio "Kauno diena" teniso taurės turnyras nestokojo atkaklių dvikovų, o pagrindinius trofėjus iškovojo praėjusių metų vicečempionai.

Moterų grupė – gausiausia

Kauno "ecoTennis" kortuose surengtose varžybose dėl generalinės rėmėjos – bendrovės "Aurika", taip pat "Kauno dienos" ir kitų rėmėjų įsteigtų prizų kovėsi dvejetai, kuriuos sudarė teniso profesionalai ir mėgėjai bei vien tik mėgėjai.

Gausiausia buvo moterų grupė – 34 dalyvės. Sėkmingiausiai pasirodė  Nijolė Makarevičienė ir Birutė Adomavičienė. Jos finale 6:3, 7:6 nugalėjo Eitvydę Helmienę ir Laimą Malakauskienę.

Mėgėjų B grupėje visus varžovus įveikė buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Arūnas Rozga ir Rolanas Išganaitis, nors pusfinalyje jie tik po trijų setų kovos 2:6, 6:3, 10:1 privertė kapituliuoti Robertą Blagušauską ir Mindaugą Simanaitį. Lemiamoje dvikovoje A.Rozga su R.Išganaičiu 6:0, 6:1 nugalėjo Aivarą Mezginą ir Mažvydą Beigą.

Vicečempionų pusfinalis

Profesionalų ir mėgėjų grupėje triumfavo 2012-ųjų "Kauno dienos" turnyro vicečempionai Simas Malakauskas ir Rimas Sajus.

Jie pusfinalyje 6:4, 6:4 eliminavo 2011-ųjų vicečempionus Aurimą Karpavičių ir Aidą Valiukevičių, o finale 6:1, 6:4 pranoko Kasparą Žemaitėlį ir Lauryną Kunčių.

"Gaila, kad čempiono titulo negynė Gvidas Sabeckis, bet ir be jo įtampos nestigo. Dauguma mačų pasižymėjo gražiais žaidimo epizodais", – sakė S.Malakauskas.

"Šiemet pasigedome kai kurių stiprių žaidėjų iš Vilniaus, tačiau jėgų ir pastangų reikalauja akistatos su bet kuriuo varžovu – pergalių niekas be kovos nedalija", – teigė R.Sajus.

Padelio tenisas – ir Kaune

Turnyro direktorė, "ecoTennis" projektų vadovė Eglė Sandu pakvietė žaidėjus išmėginti sparčiai populiarėjančią naujovę – padelio tenisą.

"Mūsų aikštynas Kaune – pirmasis, kuriame galima mokytis ir žaisti padelio tenisą. Jau šią savaitę bus įrengtos dvi aikštelės, o artimiausiu metu suorganizuosime turnyrą", – kalbėjo E.Sandu.

Dinamiškasis padelio tenisas – teniso ir skvošo derinys, žaidžiamas mažesnėje, nei įprastas kortas, uždaroje aikštelėje, kurioje galima atmušti ir nuo sienos atšokusį kamuoliuką.

Šiemet sausio mėnesį įsteigta Lietuvos padelio teniso federacija, jos prezidentas – žinomas penkiakovininkas, olimpinis vicečempionas Andrejus Zadneprovskis.

Prizininkai

A grupė (profesionalai ir mėgėjai): 1. S.Malakauskas/R.Sajus, 2. K.Žemaitėlis/L.Kunčius, 3. A.Karpavičius/A.Valiukevičius. Paguodos turnyras: 1. T.Misevičius/M.Namavičius.

B grupė (mėgėjai): 1. A.Rozga/R.Išganaitis, 2. A.Mezginas/M.Beiga, 3. R.Blagušauskas/M.Simanaitis. Paguodos turnyras: 1. R.Maročka/A.Genys.

C grupė (mėgėjai): 1. L.Bitinas/V.Pileckis, 2. G.Kovzonas/E.Vilkas, 3. R.Šlepikas/V.Dobilas.

D grupė (moterys): 1. N.Makarevičienė/B.Adomavičienė, 2. E.Helmienė/L.Malakauskienė, 3. I.Puidokė/R.Butrimaitė. Paguodos turnyras: 1. S.Vadopalaitė/J.Borkytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių