Teniso turnyras suvienys mėgėjus ir profesionalus

Išskirtinio populiarumo sulaukęs dienraščio "Kauno diena" mėgėjų ir profesionalų teniso turnyras šiemet švęs trejų metų jubiliejų, o jį didžiausiame Kauno uždarame aikštyne "ecoTENNIS" paminės beveik pusantro šimto žaidėjų.

Stiprina pozicijas

Pernai ir užpernai "Kauno dienos" turnyrai sutraukė beveik po 140 teniso mėgėjų. Ne mažiau dalyvių varžybų organizatoriai tikisi ir šiemet.

"Tenisas mūsų mieste – vis populiaresnis, o "Kauno dienos" turnyras varžybų kalendoriuje užima ypatingą vietą, nes yra vienas masiškiausių. Džiaugiamės, kad ir šiemet sulauksime didžiulio būrio teniso mėgėjų bei profesionalų. Neabejoju, kad žiūrovai pamatys daug atkaklių ir įdomių dvikovų", – sakė "ecoTENNIS" direktorė Lina Andriuškevičiūtė.

Šiemet daugiau paraiškų nei anksčiau pateikė tenisininkės. "Vis daugiau moterų žaidžia tenisą, todėl atsižvelgėme į pageidavimus ir išplėtėme varžybų struktūrą", – teigė "Kauno dienos" turnyro direktorė Eglė Sandu.

Varžybos vyks keturiose grupėse, aštuoniose puikiai įrengtose "ecoTENNIS" komplekso aikštėse. Turnyro intriga – dvejetų, kuriuos sudarys mėgėjai ir profesionalai, mačai. Taip pat dvejetų varžybose rungsis vyrų mėgėjų ir moterų mėgėjų poros, bus surengti ir pradedančiųjų mačai.

Titulo negins

"Kauno dienos" turnyro dalyvių sąraše – ne vien kauniečiai, bet ir tenisininkai iš Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės, Alytaus, kitų šalies miestų.

Pernai varžybose triumfavęs Gvidas Sabeckis šiemet titulo negins. Ne kartą Lietuvos rinktinei Deviso taurės turnyre atstovavęs, o dabar treneriu dirbantis G.Sabeckis šiuo metu kartu su keliais savo teniso mokyklos auklėtiniais yra išvykęs į tarptautinį turnyrą Maltoje.

Dėl titulo nekovos ir pirmojo turnyro nugalėtojai. 2012 m. "Kauno dienos" Didžioji taurė iškeliavo į sostinę – tuomet varžybas laimėjo teisininkas Tomas Bagdanskis ir Jegoras Kronovas.

Favoritai – kauniečiai

Šiemečio turnyro favoritai – buvęs ilgametis G.Sabeckio partneris Deviso taurės varžybose Aurimas Karpavičius ir verslininkas Aidas Valiukevičius. Jie pirmajame "Kauno dienos" turnyre užėmė antrąją vietą.

Jiems rimtą konkurenciją turėtų sudaryti pernai finale pralaimėję Simas Malakauskas ir Rimas Sajus bei trečiąją vietą užėmę Tadas Misevičius ir Mantas Namavičius.

Staigmenų tikimasi iš Kasparo Žemaitėlio ir Lauryno Kunčiaus dueto. 18-metis K.Žemaitėlis su Lietuvos rinktine irgi dalyvavo Deviso taurės varžybose, o pernai rudenį su latviu Arkadijumi Slobodkinu laimėjo Tarptautinės teniso federacijos (ITF) jaunių (iki 18 m.) turnyro Šiauliuose dvejetų finalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių