Teniso aikštyne – taiklūs medikų kirčiai

Kauno medikai meistriškai valdo ne tik savo profesinius instrumentus, bet ir teniso raketes. Tai gydytojai įrodė tradiciniame Kauno krašto chirurgų draugijos prezidento taurės turnyre.
Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centro teniso aikštyne vykusiose varžybose raketes sukryžiavo aštuoniolika dalyvių. Vyrų grupėje jėgas išbandė dvylika žaidėjų, moterų – šešios dalyvės.

Pagal nuostatus turnyre galėjo dalyvauti ne tik chirurgai, bet ir kitų medicinos sričių specialistai. Todėl tarp dalyvių buvo ir odontologų, pediatrų, oftalmologų, farmacininkų, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto akademinės bendruomenės narių.

Vyrų varžybose geriausiai sekėsi Kauno klinikų (KK) ortopedui-traumatologui Audriui Pribuišiui, kuris tapo nugalėtoju. Meistriškumu nuo jo nedaug atsiliko 2-osios vietos laimėtojas profesorius KK chirurgas Mindaugas Kiudelis ir Plastinės chirurgijos klinikos vadovas Martynas Norkus, užėmęs 3-iąją vietą.

Moterų grupėje nepralenkiama buvo Dainavos poliklinikos LOR gydytoja Birutė Miliauskienė. 2-ąją poziciją užėmė ortodontė Aušra Anužytė, 3-iąją – oftalmologė Dalia Jarušaitienė.
Vyrų dvejetų rungties laurus nuskynė varžybų organizatorius Žilvinas Dambrauskas (KK chirurgas profesorius) ir M.Kiudelis, moterų – D.Jarušaitienė ir Lorita Šalūgienė.

"Medikai išties parodė neprastą meistriškumo lygį, bet rezultatai mūsų varžybose nebuvo svarbiausia. Gydytojai turėjo progą atitrūkti nuo darbų kabinetuose ar operacinėse ir aktyviai praleisti laisvalaikį bei pabendrauti. Visus dalyvius taip sužavėjo turnyro idėja, kad jau sudėliojome ir kitų metų varžybų planus", – pasakojo taurės steigėjas Jonas Andriuškevičius.
Paklaustas, ar traumas operuojantys ir gydantys chirurgai patys išvengė sužeidimų, buvęs chirurgų draugijos prezidentas nusišypsojo: "Į darbus visi grįžome sveiki ir žvalūs."

Pereinamoji nugalėtojo taurė iki kitų metų įteikta dabartiniam chirurgų draugijos prezidentui Almantui Maleckui.

 


Šiame straipsnyje: tenisaschirurgų taurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių