Talentų ambicijos siekia ir garbės pakylą

Antrosios Europos jaunimo olimpinio festivalio dienos aptarimas Lietuvos delegacijos būstinėje prasidėjo netradiciškai – tylos minute. Ja buvo pagerbta ryte mirusio delegacijos gydytojo Vlado Sklizmanto netektis.

„Nelaimės nesitikėjome, todėl treneriai, pasirūpinkite savo vaikais, kalbėkitės su jais, bandykite išsiaiškinti, ar jų nepaveikė netektis“, – į susirinkusiuosius kreipėsi Lietuvos misijos vadovo pavaduotoja, sporto psichologė Lina Vaisetaitė.

Nors Lietuvos delegacijos namuose Utrechto olimpiniame kaimelyje nuo ryto tvyrojo gedulas, Europos jaunimo olimpinio festivalio arenose buvo ir teigiamų emocijų

Jaunieji lengvaatlečiai susikaupė

Šuolių į aukštį varžybose alytiškė Ieva Pašvenskaitė, palaikoma gausaus lietuvių būrio, peršoko į 1,70 m aukštį pakeltą kartelę ir pateko į finalą, kuris vyks ketvirtadienį.

"Džiaugiuosi ir šiek tiek dar jaudinuosi, kojos net dreba", - šiek tiek sutrikusi buvo Ieva.

Tiesa, mergina antradienio vakarą apsilankė pas delegacijos gydytojus - ji persitempė abiejų kojų raiščius, tačiau, kaip pati patikino, kovoti finale jai tai nesutrukdys.

Bėgikas Benediktas Mickus 800 m distancijos pusfinalyje atbėgo pirmas ir pateko į finalą, kuris vyks penktadienį. Vaikinas beveik visą distanciją bėgo garsiai palaikomas ne tik kitų lengvaatlečių, bet ir kitų delegacijos narių. "Benai, Benai!", - šaukė jie ir stengėsi įkvėpti sportininką.

"Nežinau, gal į trejetuką pavyks patekti. Labai džiaugiuosi, viskas gerai pavyko", - šypsodamasis ambicingus tikslus atskleidė šešiolikmetis, kuris pusfinalio barjerą įveikė per 1 min. 55,24 sek.

Trenerės džiaugėsi rezultatais

Antradienį vykusiuose plaukimuose Lietuvos atstovams sekėsi skirtingai: kai kurie pagerino savo rezultatus, kai kurie ne, tačiau viena paraiška į medalį vis dėlto yra – į 100 m krūtine finalą pateko šešiolikmetis Paulius Grigaliūnas.

„Trys mūsų atstovai pagerino savo asmeninius rezultatus, o kiti nesugebėjo sustyguoti savo plaukimo, kad sėkmingai finišuotų“, – plaukikų startus reziumavo vyr. trenerė Ala Kiseliova.

Rytoj startuos dar šeši Lietuvos plaukikai. Be to, vyr. trenerė supažindino su naujove: estafetėje 400 po 100 m iš eilės dalyvaus berniukas, mergaitė, berniukas ir mergaitė. Pirmasis plauks nugara, pirmoji mergaitė – krūtine, antrasis berniukas – peteliške ir antroji mergaitė finišuos krauliu.

Merginos pasiekimas – staigmena

Dziudo varžybose buvo užfiksuotas netikėtas rezultatas. Svorio kategorijoje iki 48 kg dėl bronzos medalio kovojo penkiolikmetė Džestina Kutkaitė. Merginai imtis nesukliudė ir patirta trauma – rankos sumušimas

„Galbūt trauma šiek tiek sumaišė reikalus, nors Džestinos rezultatas ir taip nuostabus. Ji dar pirmadienio vakarą skundėsi skausmais, tačiau sugebėjo sėkmingai kovoti“, – netikėtą dziudo imtynininkės benefisą apibūdino vyr. treneris Kęstas Vitkauskas.

Patyręs specialistas jau buvo atvėsęs po daug emocijų pareikalvusios kovos dėl bronzos, kurios metu teisėja jį pašalino iš įprastos vietos prie tatamio.

R. Navardausko kraštietė – penkta

Arti medalių liko Lietuvos dviratininkė ir Ramūno Navardausko kraštietė Milda Aužbikavičiūtė. Po dešimtos valandos vietos laiku startavusi penkiolikmetė 10 km asmeninėse lenktynėse užėmė 5 vietą. Iš Kvėdarnos kilusi dviratininkė distanciją įveikė per 13 min. 43,13 sek.

Ema Manikaitė tose pačiose lenktynėse užėmė 16-ą vietą. Biržietė 10 km atstumą įveikė per 14 min. 7,76 sek.., o šešiolikmetė Ernesta Strainytė užėmė 36-ą vietą ir nuo Emos atsiliko 21-ą sekundę.

„Trečiadienį treniruosimės, o ketvirtadienį vyks grupinės varžybos. Iš tikrųjų, viskas vyko sklandžiai: dviračiai negedo, oras buvo puikus, aplenkėme olandus ir vokiečius. Tai vilčių teikiantis dalykas“, – sakė komandos vyr. treneris Kęstutis Česaitis.

Merginos parodė charakterį

Utrechto teniso kortuose vykusiose berniukų dvejetų varžybose lietuvių keturiolikmečio Emilijaus Rusakevičiaus ir penkiolikmečio Tomo Vaišės duetas pralaimėjo austrų porai - 0:6, 4:6. Dabar abu lietuviai galės ilsėtis iki pat paskutinio festivalio akcento - uždarymo vakarėlio, kuris vyks penktadienį.

Merginų įskaitoje lietuves aplankė sėkmė. Ant grunto su sintetinėmis priemaišomis žaidusios merginos įveikė varžoves iš Izraelio ir pateko į aštuntinalį. Penkiolikmetė Emilija Kravtaitė ir keturiolikmetė Gabija Drūteikaitė oponentes įveikė 4:6, 6:4, 10:3.

„Po sunkaus ryto, merginos susikaupė ir tikrai pademonstravo charakterį, trečiadienį laukia sunki kova, tačiau tikimės, kad viskas bus gerai“, – susirinkimo metu džiaugėsi trenerė Edita Liachovičiūtė.

Ambicija – medalis

Šalia „Galgenward“ futbolo stadiono, kuriame namų rungtynes žaidžia Utrechto komanda, įsikūrusiame gimnastikos centre startavo du lietuviai – šešiolikmetis Vytautas Gadrus ir septyniolikmetis Tomas Kuzmickas.

Į daugiakovės finalą septintu numeriu tarp 87-ių startavusių dalyvių pateko T. Kuzmickas. Į minėtą finalą patenka 24 geriausi sportininkai. Be to, lietuvis pateko ir į laisvosios rungties finalą. V. Gadrus savo olimpinę kelionę šiose rungtyse baigė.

„Labai geri rezultatai – su ambicijomis laimėti medalius. Tai labai retas dalykas lietuvių gimnastams“, – susirinkimo metu kalbėjo berniukų vyr. treneris Vladislovas Bogomolovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių