Taipėjuje iškelta Lietuvos trispalvė

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą Taipėjuje (Taivane) įkurtame universiados miestelyje suplevėsavo Lietuvos trispalvė.

Oficialioje vėliavos pakėlimo ceremonijoje dalyvavo gausi Lietuvos sportininkų, trenerių ir aptarnaujančio personalo delegacija, pasipuošusi vienodais Lietuvos simbolika išmargintais rūbais. Tarp jų – vakar į Taipėjų atvykęs Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

„Tikiu, kad nė vienas Lietuvos sportininkas nenuvils savo gerbėjų, trenerių ir visos Lietuvos. Visi yra susikaupę ir pasiryžę atiduoti visas jėgas, kad tik kuo geriau atstovautų savo gimtajai Lietuvai. Tai išties įkvepia“, - sakė Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) prezidentas Česlovas Garbaliauskas.

Su sportininkų, trenerių ir sporto šakų delegacijų atstovais į Taipėjų atvyko ir universiados miestelyje apsigyveno bemaž 10 tūkstančių žmonių iš maždaug 170 šalių.

Universiados miestelis nuolat mirga žalia spalva – Taipėjuje atstovauti Lietuvai atvyko 97 sporto atstovų delegacija, tarp kurių sunkiaatlečių, plaukikų, dziudo, lengvosios atletikos, sportinės gimnastikos, šuolio į vandenį sportininkai, krepšinio (vyrų ir moterų) rinktinės. Lietuvos komandos apranga yra ryški ir išties pastebima.

Šiandien kovas universiadoje jau pradėjo sportinės gimnastikos atstovai, o vakare vyks iškilminga universiados atidarymo ceremonija, kurios metu Lietuvos vėliavą neš tituluotoji lengvaatletė Airinė Palšytė. Jai aukščiausi pasiekimai universiadoje – jokia naujiena. Ši šuolio į aukštį lyderė 2015 metais Korėjoje vykusioje universiadoje iškovojo aukso medalį, 2011 metais Kinijoje – sidabro medalį.

„Džiugu, kad Lietuvos vėliavą per universiados atidarymo ceremoniją neš ši patyrusi, talentinga ir tituluota sportininkė. Laukia graži šventė“, - džiaugėsi LSSA prezidentas Č. Garbaliauskas.

Susidomėjimas universiada Taipėjuje - didžiulis: visi bilietai į atidarymo ir uždarymo ceremonijas išpirkti.


Šiame straipsnyje: sportasUniversiadaTaipėjus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių