Svencelėje – kasmetinės buriuotojų varžybos

  • Teksto dydis:

Jau tradicija, kad Svencelėje vasarą pasitinka tarptautinės „Neilpryde Baltic Cup“ ir „Formula Windsurfing European Cup“ buriuotojų varžybos. Dvyliktą kartą organizuojamos rungtynės itin svarbios sportininkams, nes jų rezultatai skaičiuojami pasauliniame reitinge.  

Gamta buriuotojus pasitiko lengvu vėju ir saulėtu dangumi. Anot varžybų teisėjo Mindaugo Čirvinsko, tokios oro sąlygos itin palankios lengvasvoriams sportininkams: „Galime tik pasidžiaugti, kad tuo pasinaudojo ir lietuvis sportininkas Arvydas Moliušis, kuriam tokios sąlygos – pats tas, tad ir pirmuose „Formula“ klasės plaukimuose jis atplaukė antras”.

Kiti lietuviai, taip pat džiugina pirmaisiais rezultatais. „Šiemet rungtynėse debiutavęs burlentininkas Arnas Bušmanas, kurio burė pažymėta pretenzingu LTU1 numeriu, puikiai jį pateisino – visuose trijuose plaukimuose jis finišavo pirmas”, - pirmuosius varžybų rezultatus komentavo teisėjas M.Čirvinskas.

Šiais metais visą savaitgalį vyksiančiose varžybose iš viso rungiasi 83 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos bei Lenkijos. Jėgas surėmė 71 buriuotojas ir 12 jėgos aitvarų sportininkų. Dalyviai rungiasi keturiose klasėse: burlentininkai - „Formula“, „Raceboard“, „Techno293“, o jėgos aitvarų sportininkams numatyta olimpinė distancija „IKA-Formula Kite“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių