Švedijos bėgikė papasakojo, kad ją išžagino kitas atletas

  • Teksto dydis:

Švedijos bėgikė Moa Jelmer (Moa Hjelmer) sulaukė didžiulio palaikymo socialiniuose tinkluose, kai atskleidė, kad prieš keletą metų patyrė seksualinį smurtą iš kito lengvaatlečio.

2012 metų Europos 400 m bėgimo čempionė 27-erių metų M. Jelmer „Instagram“ atskleidė, kad incidentas kilo švenčiant pergalę varžybose prieš amžinus varžovus suomius. Bėgikė vakarėlio metu padaugino alkoholio ir vyresnis komandos draugas palydėjo ją į viešbutį. Sportininkai atsidūrė vyriškio kambaryje.

„Jis buvo gerokai vyresnis už mane ir vedęs. Jaučiausi saugi ir maniau, kad galiu juo pasitikėti“, - savo paskyroje rašė bėgikė.

Vyras ėmė prie moters kabinėtis ir ją išžagino.

Tuomet 21-erių buvusi M. Jelmer apie įvykį nepranešė, nes buvo jauna ir nenorėjo sulaukti žiniasklaidos dėmesio.

Lengvaatletė apie skaudžią patirtį papasakojo po to, kai prie socialinės kampanijos #MeToo prisijungusios 2200 aktyvių Švedijos sportininkių pasmerkė seksualinį priekabiavimą sporte.

M. Jelmer Stokholmo dienraščiui „Dagens Nyheter“ teigė, kad jai buvo svarbu pasidalinti savo patirtimi.

„Džiaugiuosi, kad kažkas tokio blogo gali pavirsti į ką nors gero, - sakė bėgikė. - Tai pergalė prieš tai, ką patyriau“.

Sidnėjaus olimpinių žaidynių šuolių į aukštį varžybų prizininkė Kaisa Bergkvist (Kajsa Bergqvist) teigė, kad M. Jelmer prisipažinimas buvo labai drąsus žingsnis, ir pridėjo, jog tokie incidentai sporto pasaulyje pasitaiko dažnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prokuroras

Prokuroras portretas
Padaugina,nueina pas vyresnį draugą į viešbutį,finalas aiškus.Ko tikisi mergina eidama pas vaikiną?Manau sekso.Išsipagirioja,jau kitaip galvoja, tipo išprievartavo.Reikėjo eiti su jaunesniu,būtų tris kart patvarkyta.

george

george portretas
Gerai, kad pralaukė 6 metus, o ne kokius 60...

chi gabriukas

chi gabriukas portretas
Kad išžagino - prisipažįsta, bet ar buvo gerai - nieko nesako
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių