Sustiprėjęs „Dragūnas“ ruošiasi naujajam rankinio sezonui

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rankininkai jau kurį laiką pluša ruošdamiesi naujam sezonui. Šiemet "Dragūnas" vėl varžysis ne tik Lietuvos čempionate, bet ir Baltijos rankinio lygoje bei antrame pagal pajėgumą Europos taurės turnyre. Komandos atostogų metu "Dragūno" vyr. treneris Artūras Juškėnas sukirto rankomis ir su keliais naujais žaidėjais.

Dar gegužės pabaigoje pasirašytas kontraktas su Vokietijoje daugiau nei 4 metus rungtyniavusiu 27-erių Laurynu Palevičiumi. Netrukus nutarta bendradarbiauti su taip pat 27-erių kairiojo krašto žaidėju iš Uzbekijos Ernestu Ignatenka. Trečiasis "Dragūno" naujokas - talentingas ir perspektyvus 19-metis rankininkas iš Pasvalio Lukas Vanagas.

Tačiau komandą paliko keletas žaidėjų: ilgamečiai dragūniečiai Mindaugas Meškauskas ir Lukas Jurys išvyko į vieną Vokietijos klubų, nebežaisti klube nusprendė jaunieji rankininkai Tomas Daržinskas ir Benas Katkauskas.

Keturiais sportininkais sumažėjusi, tačiau naujokais pasipildžiusi komanda jau prieš daugiau nei dvi savaites pradėjo ruoštis naujajam sezonui. "Dragūnas" treniravosi Melnragės paplūdimyje, Smiltynėje, savaitę su fizinio pasirengimo treneriu Mindaugu Krakiu liejo prakaitą Centriniame Klaipėdos stadione, po to prasidėjo reguliarios treniruotės rankinio salėje.

Jau rugsėjo 2 d. startuos Europos rankinio kovos, kur pirmame turnyro etape burtai "Dragūnui" lėmė žaisti su Zagrebo (Kroatija) klubu "Dubrava".  Pirmasis susitikimas laukia namuose, antrasis po savaitės – išvykoje. Rengdamiesi svarbiam startui dragūniečiai praėjusį savaitgalį vyko į Latviją, kur žaidė dvejas draugiškas rungtynes su "Tenax" ekipa. Vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis, antrosiose pranašesni buvo klaipėdiečiai.

O jau šį penktadienį startuos tradicinis pulkininkui R. Baltušiui atminti skirtas rankinio turnyras, kuriame varžysis keturios komandos - "Dragūnas", Kauno "Granitas-Karys", Polva "Serviti" (Estija) ir Dobele "Tenax" (Latvija). Tuo pat metu vyks ir Lietuvos paplūdimio rankinio čempionatas, tačiau "Dragūnas" šiemet jame nedalyvaus, kadangi prioritetas yra rengtis salės rankinio sezonui su stipresnėmis komandomis tarptautiniame turnyre.

"Paplūdimyje žaisti ir linksmintis jau nebėra kada. Kadangi Europos turnyras prasidės anksčiau nei Lietuvos čempionatas, turime naudotis proga geriau jam pasiruošti. Kol kas dar sunku pasakyti, kaip seksis, nes reikia laiko komandai susižaisti, Yra smulkių problemų, pavyzdžiui, pritrūkome kai kurių pozicijų žaidėjų, ypač kai esantys patyrė smulkių traumų, kurios trukdo sportuoti visa jėga. Atsisveikinome su keliais žaidėjais, tačiau praradimai yra mažesni nei pastiprinimas, todėl galima sakyti, kad sustiprėjome. Naujokams įsilieti į komandos žaidimą, prie jo prisitaikyti reikia šiek tiek laiko - visi nori žaisti rankinį, tačiau tai reikia daryti protingai, - sakė A. Juškėnas.

Savaitgalį – tarptautinis rankinio turnyras

Rugpjūčio 18-20 dienomis jau septynioliktą kartą Klaipėdoje vyks tarptautinis rankinio turnyras, skirtas pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Praėjusiais metais turnyro nugalėtojų taurė atiteko Kauno "Granito-Kario" ekipai.

Šiemet turnyre dalyvauja trijų Baltijos šalių komandos: Klaipėdos "Dragūnas", Kauno "Granitas-Karys", Dobelės "Tenax" (Latvija) ir Polvos "Serviti" (Estija).  Turnyro vyriausiasis teisėjas –  Algis Mikučionis.

Prieš turnyrą tradiciškai LDK Butigeidžio dragūnų mokomojo bataliono aikštėje vyks plk. ltn. R. Baltušio pagerbimo ceremonija. 

Varžybų grafikas (Taikos pr. 61A):

Rugpjūčio 18 d.

16 val. „Dragūnas“ – „Granitas-Karys“

18 val. „Serviti“ – „Tenax“

Rugpjūčio 19 d.

15.30 val. "Serviti" – „Dragūnas“

17 val. „Tenax“ – „Granitas-Karys“

Rugpjūčio 20 d.

14.30 val. "Granitas-Karys" - "Serviti"

16.30 val. „Tenax“ – „Dragūnas“

18 val. turnyro uždarymas, laureatų pagerbimas

Visi turnyro renginiai nemokami.

Pulkininkas leitenantas R. Baltušis (1960-2000) – vienas pirmųjų atkurtos Lietuvos karininkų, Lietuvos didžiojo kunigaikščio (LDK) Butigeidžio dragūnų bataliono įkūrėjas ir ilgametis vadas. Baigęs Klaipėdos jūreivystės mokyklą, R. Baltušis dirbo prekybiniame laivyne Vladivostoke.

Grįžęs į Lietuvą įsitraukė į Sąjūdžio apsaugos veiklą. 1990 m. pradėjo tarnybą Krašto apsaugos departamente. 1991 m. saugojo Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos rūmus.

Nuo 1992 m. „Geležinio vilko“ brigados atskirojo Klaipėdos motodesantinio bataliono organizatorius ir vadas, vėliau – LDK Butigeidžio dragūnų bataliono vadas. 1993-1995 m. mokėsi JAV pėstininkų mokykloje Fortbeninge. R. Baltušis pirmasis Lietuvoje pradėjo štabo darbą tvarkyti pagal NATO standartus. Vadas daug dėmesio skyrė kovinio rengimo programų įgyvendinimui bei tobulinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių