Sunkiausiose Dakaro kopose A. Juknevičius grįžo į TOP-20

  • Teksto dydis:

Paskutinio teismo dieną primenančiais pažadais Dakaro ralio dalyvius prieš 7-ąjį etapą gąsdinę varžybų organizatoriai metė bene sunkiausią iššūkį Dakaro dalyviams iki šiol.

Daugiau nei 100 km skirtingo aukščio kopų privertė daugumą lenktynininkų važiuoti atsargiau, tačiau smėlyje sulėtėjimas reiškia užklimpimą, o tai geriausiai žino 10-ame Dakaro ralyje važiuojantis „CRAFT bearings“ pilotas Antanas Juknevičius. Jis šiandien nesitaupė ir demonstravo aukštą tempą, kuris leido grįžti į greičiausiųjų 20-uką.

Atsikratyti silpniausiųjų išlikusių skirtas greičio ruožas turėjo viską – klampųjį smėlį fesh fesh, aštrius akmenis ir minkšto smėlio kopas. Tačiau 65-ių išlikusių automobilių iš 126-ių varžybas pradėjusių tai neišgąsdino – akis į akį su iššūkių stoję lenktynininkai kovėsi iš paskutiniųjų, o pagaliau lenktyninį tempą galėję demonstruoti A. Juknevičius ir D. Vaičiulis džiaugėsi, jų žodžiais, labai smagia diena.

„Labai faina diena – kad tokios visos būtų Dakare. Viskas vyko sklandžiai, ramiai, apgalvotai – prieš kopas susimažinom slėgį, vėliau vėl pasididinom, važiavom protingai ir esame tokioj pozicijoj, kokioje ir norime būti,“ – po finišo kalbėjo Dakaro legendos statusą turintis Antanas Juknevičius. „Vienoje vietoje buvome paklimpę fesh fesh dulkėse, ten gal kokias 7 minutes praradom, o daugiau viskas kaip iš pypkės – nei ratų prapylėm, nei pasiklydom – gerai dirbom abu. Labai smagus greičio ruožas.“

Likus vos trims etapams iki legendinio Dakaro ralio pabaigos jau galima drąsiai teigti, jog statistiškai šių metų varžybos buvo vienos sunkiausių – automobilių klasėje lenktynių nebetęsia 61-as ekipažas, pasirodymą baigė 57-i motociklininkai ir keturračių klasės sportininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bobutė fanė

Bobutė fanė portretas
kaip aš baisiai džiaugiuosi! Ne be reikalo visada tikėjau Antanu ir Darium. Jie ateityje dar ne tą parodys..Sėkmės jums brangieji!

Kaunieti

Kaunieti portretas
pasiziurek jotube ,ten vien Vanago filimukai, Vanagas labiausia megsta asmenukes.

dziugu

dziugu  portretas
musu ekipazai 20ke,o Juknevicius saunuolis is 'galiorkos ' dasikapste iki 20 ,Zala gerai spaudzia,ko nepasakysi apie filimuku kureja Vanaga, keista kaip jam varsto negaila buvo,o dabar dar gali aplenkt savi, Vyrai patarciau lenktyniu metu palaikyt tarp visu ekipazu Lietuvos rysi ir kordinuoti trasoje vaziavimo marsruta ir trasoje pasitaikancius sunkumus,bet,Vanagas pries butu,jam jo garbe svarbiau .Sekmes visiems Lietuviams lenktynese !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių