Su planetos jaunimo paplūdimio tinklinio medalininke – apie olimpines žaidynes

Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD) su pergale pasveikintos pasaulio jaunimo (iki 21 metų) paplūdimio tinklinio čempionato sidabro medalininkės.

Departamente apsilankiusi viena iš sportininkių Ieva Dumbauskaitė pasidalino čempionato įspūdžiais, kartu su departamento vadovu Edžiu Urbanavičiumi bei Lietuvos tinklinio federacijos atstovais aptarė paplūdimio tinklinio, studentų sporto bei dalyvavimo olimpinėse žaidynėse perspektyvas.

Pasak tinklininkės I. Dumbauskaitės, antroji vieta iš pradžių suteikia daugiau liūdesio nei džiaugsmo, tačiau pakovoti dėl aukso galimybių dar tikrai yra - artimiausiuose planuose Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionatas, o tolimesnėje perspektyvoje - olimpinės žaidynės.

Pasak pranešimo, apie pasirengimą artimiausioms 2016 metų vasaros žaidynėms Rio de Žaneire sportininkė kalbėjo optimistiškai - dabar lietuvės yra tarp 32-jų geriausių Europos moterų komandų, tad šiai dienai Lietuvos komanda dar nėra pasirengusi, tačiau pasiryžimo kryptingai ruoštis atrankos olimpiadai varžyboms tikrai pakaks.

Kalbant apie studentų sportą, buvo pažymėta, kad tarp studentų yra daug stiprių sportininkų, tačiau didelė dalis baigusių studijas, pasitraukia iš profesionalaus sporto.

Šiuo metu Vilniaus universitete žurnalistiką studijuojanti ir profesionaliai sportuojanti I.Dumbauskaitė pastebėjo, kad paplūdimio tinklinio sporto šakoje suaugusiųjų čempionatuose paprastai aukštus rezultatus pasiekia sportininkės nuo 27-28-erių metų amžiaus, todėl svarbu atkreipti dėmesį į tarpinį laikotarpį - kaip išlaikyti sportininkus, kurie baigia studijas, bet dar nėra pakankamai brandūs suaugusiųjų varžyboms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių