S.Štombergas: „Žalgirio“ tikslas – laimėti

Pirmą kartą principiniai varžovai – Kauno „Žalgirio„ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai – išmėgins jėgas ne įsibėgėjus reguliariajam sezonui, bet jo išvakarėse: šiandien kauniečiai ir vilniečiai žais pirmąsias šalies Supertaurės mačo rungtynes.

Mačo favoritas – „Žalgiris"

Kovą dėl Supertaurės daugkartinis šalies čempionas „Žalgiris" pradės savo arenoje. Atsakomasis susitikimas vyks rugsėjo 17-ąją Vilniuje. Jeigu komandos pasidalys po pergalę, mačo laimėtojas paaiškės suskaičiavus taškų skirtumą.

Dvikovos favoritai – žalgiriečiai. Sostinės ekipa pergale prieš „Žalgirį" džiaugėsi senokai – 2011-ųjų gegužės 9-ąją. Paskutinių dviejų sezonų Kauno ir Vilniaus komandų tarpusavio mačų santykis – 14:1.

Šįkart „Žalgiris" ir „Lietuvos rytas“ nebus stipriausių sudėčių: kauniečiams nepadės traumą besigydantis vidurio puolėjas Robertas Javtokas, su vilniečiais dar nesitreniravo Serbijos rinktinei Europos čempionato atrankos varžybose atstovaujantis gynėjas Nemanja Nedovičius.

Supertaurės rungtynės „Žalgiriui„ bus pirmasis jėgų patikrinimas prieš naują sezoną. „Lietuvos rytas“ jau žaidė du kontrolinius mačus: 97:58 įveikė Kauno „LKKA-Atletą“ ir 100:63 – Surguto “Universitet-Jugra" (Rusija) ekipą.

Dirba pagal planą

„Pradėti kontrolinių varžybų seriją su pajėgiu oponentu yra naudinga, nes geriau išryškėja pasirengimo reguliariajam sezonui rezultatai„, – vakar sakė „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Joano Plazos asistentas Saulius Štombergas.

– Treneri, kaip „Žalgiris" rengiasi dvikovai su „Lietuvos rytu“? – paklausėme S.Štombergo.

– Mūsų darbo ritmas – be jokių ypatingų akcentų. Treniruojamės įprastu režimu, lauke ir salėje. Norime gerai pasirengti sezonui, o Supertaurės rungtynės – tik viena galimybė iš daugelio, kai galima pasitikrinti, kaip viskas klostosi pagal numatytą planą.

– Ko tikitės iš mačo su vilniečiais?

– Turint galvoje, kad mūsų komandos pasirengimas sezonui tik įpusėjo ir kad kol kas nežaidėme nė vienų rungtynių, manau, dar tikrai ne metas aukščiausio lygio krepšiniui. Todėl nesureikšminsime galimų trūkumų – klaidų, taktikos netikslumų. Krepšininkams šis mačas – puiki proga susižaisti, geriau pažinti vienas kitą, o mums, treneriams – spręsti savo užduotis.

– Ar tai reiškia, kad krepšinio aistruoliai pamatys aikštėje visus žalgiriečius?

– Sudėtį lems vyriausiojo trenerio J.Plazos sprendimai ir rungtynių eiga. Galbūt bus epizodų, kai norėsime išbandyti tam tikrus taktikos sumanymus, tikriausiai bus atkarpų, kai daugiau žaidimo laiko teks žaidėjams, kuriuos J.Plaza pažįsta mažiau. Bet kokiu atveju, mūsų tikslas – laimėti.

Žais ir turnyruose

Iki antrųjų Supertaurės rungtynių „Žalgiris" sužais dar tris mačus – Lietuvos čempionai dalyvaus Kaune vyksiančiame Stepo Butauto taurės turnyre.

Rugsėjo 6–9 dienomis Kauno sporto halėje vyksiančiose varžybose taip pat kovos Panevėžio „Lietkabelio„, Južno „Chimik“ (Ukraina), Rygos VEF (Latvija), Vloclaveko „Anwil“ (Lenkija) ir „Nižnij Novgorod" (Rusija) komandos.

Vilniečių lauks rugsėjo 7–11 d. Klaipėdoje rengiamas Vlado Garasto taurės turnyras. Jame taip pat varžysis uostamiesčio „Neptūno„, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija), Kijevo „Budivelnik" ir Dniepropetrovsko „Dnepr“ (Ukraina) ekipos.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisSaulius Štombergas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalgirio fanas

Zalgirio fanas portretas
As anksciau ziurejau tik Zalgiri, bet po sito reportazo: google.lt surinkite lrt romanovas ziuriu tik sita komedija - ja 100 kartu geriau ziureti negu kashiu. Paziurekite ir Isitikinsite patys!

kodėl

kodėl portretas
rungtynių netransliuoja TV?

hmz

hmz portretas
abi komandos turi po televizija savo,bet niekas netransliuos siu rungtyniu kazkox absurdas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių