I. Tobias spjauna į Lietuvą?

Ledo šokėja Isabella Tobias jau treniruojasi su Rusijos sportininku Ilja Tkačenka, nors apie Lietuvos olimpietės skyrybas su ligšioliniu partneriu kauniečiu Deividu Stagniūnu kol kas oficialiai nepranešta.

Ledo šokėja Isabella Tobias jau treniruojasi su Rusijos sportininku Ilja Tkačenka, nors apie Lietuvos olimpietės skyrybas su ligšioliniu partneriu kauniečiu Deividu Stagniūnu kol kas oficialiai nepranešta.

"I.Tkačenka atvyko į JAV ir jau čiuožia su I.Tobias. Žiūrėsime, kaip klostysis jų bendradarbiavimas. Isabella ir Ilja kartu sportavo praeityje, tačiau trumpai, bet tada jų duetas dėl įvairių priežasčių nesusiformavo. Galbūt šis kartas bus sėkmingesnis", – balandžio 30-ąją Rusijos žiniasklaidai sakė pastaruoju metu I.Tobias ir D.Stagniūną treniravęs Igoris Špilbandas.

Pranešimų apie galimą I.Tobias ir I.Tkačenkos porą pasirodė praėjusią savaitę, kai Rusijos čiuožėjas išsiskyrė su partnere Jekaterina Riazanova, kuri persikėlė į Italiją ir tęs karjerą su šios šalies ledo šokėju Simone Vaturi.

J.Riazanova ir I.Tkačenka, kaip ir I.Tobias su D.Stagniūnu, treniravosi I.Špilbando grupėje.

"Kol kas niekas nepasikeitė, – užvakar, komentuodama I.Tobias ir D.Stagniūno tolesnės bendros veiklos galimybes, "Kauno dienai" tvirtino Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė. – Isabella ir jos tėvai, be kita ko, finansiškai remiantys mūsų ledo šokių porą, nori, kad ji tęstų karjerą. Kitas kelias būtų galimas tik tuo atveju, jeigu Deividui sveikata neleistų toliau aktyviai sportuoti ir jis nuspręstų atsisakyti čiuožimo."

Pasak LČF vadovės, šiuo metu D.Stagniūnas gydosi įsisenėjusias traumas ir tai galėjo sukelti abejonių dėl jo sportinės ateities.

Pažįstami nuo 2008-ųjų

Praėjusią savaitę Rusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą, išsiskyrus ledo šokėjams Jekaterinai Riazanovai ir Iljai Tkačenkai, toks pat likimas gali ištikti ir Lietuvos duetą, jeigu sutaptų I.Tkačenkos ir šiemet Lietuvos piliete tapusios I.Tobias, su kuria jis jau čiuožė 2008-aisiais, planai.

Rusų versijos argumentai: pastaruoju metu D.Stagniūnas gydosi įsisenėjusias traumas, todėl nesitreniruoja, o tai kelia abejonių dėl jo sportinės ateities; J.Riazanovą ir I.Tkačenką, kaip ir Lietuvos ledo šokėjus, treniravo tas pats specialistas – Igoris Špilbandas, tad jis gali turėti įtakos savo čiuožėjų grupės sprendimams. I.Tobias ir I.Tkačenka – ne naujokai, bet buvę partneriai, tereiktų atnaujinti bendradarbiavimą.

"Aš asmeniškai kreipiausi į Isabellos mamą. Ją taip pat nustebino  nepagrįsti gandai, kuriuos išplatino Rusijos, po to – ir Lietuvos žiniasklaida. Lietuvos čiuožimo federacija jokių žinių apie mūsų ledo šokių poros karjeros pasikeitimus neturi", – tąkart teigė LČF vadovė L.Vanagienė.

I.Tkačenka – jau JAV

Šiomis dienomis Italijos žiniasklaida paskelbė, kad J.Riazanova tęs karjerą su šios šalies čiuožėju Simone Vaturi. Be to, rusė sieks Italijos pilietybės, kad pora galėtų iškart, o ne tik praėjus metams atstovauti šaliai tarptautinėse varžybose.

Balandžio 28-ąją I.Tkačenka iš Rusijos išvyko į JAV pas I.Špilbandą.

Viename paskutinių interviu portalui team-russia2014.ru sportininkas, atsakydamas į klausimą apie galimybę čiuožti su I.Tobias, atsakė: "Tai – tik vienas iš kelių man pateiktų pasiūlymų, bet neaišku, ar jis bus realizuotas. Išsirinksiu perspektyviausią variantą. Kita vertus, nesu tikras, ar išvis dar norėsiu ledo šokių, galbūt imsiuosi trenerio darbo. Tikiuosi, kad viskas paaiškės iki birželio 1-osios."

"Dabar absurdiška spėlioti, kas ir kaip būtų, jeigu būtų... Žinau, kad I.Tobias ir jos tėvai, be kita ko, finansiškai remiantys mūsų ledo šokių porą, nori, kad ji tęstų karjerą. Kitas kelias būtų galimas tik tuo atveju, jeigu Deividui sveikata neleistų toliau aktyviai sportuoti ir jis nuspręstų atsisakyti čiuožimo", – pabrėžė L.Vanagienė.

Skirtingais keliais

Be J.Riazanovos ir I.Tkačenkos, po Sočio žiemos žaidynių subyrėjo dar du žinomi Rusijos ledo šokėjų duetai – olimpinio bronzos medalio laimėtojų, dukart Europos vicečempionų Jelenos Iljinych ir Nikitos Kacalapovo bei 2012-ųjų pasaulio jaunimo čempionų Viktorijos Sinicinos ir Ruslano Žiganšino.

Taip pat išsiskyrė porų dailiojo čiuožimo 2012-ųjų Rusijos čempionai ir Europos vicečempionai, Sočio olimpiadoje 6-ąją vietą užėmę Vera Bazarova ir Jurijus Larionovas.

Olimpiečiai: I.Tobias ir D.Stagniūnas kartu čiuožia nuo 2010-ųjų pavasario, o šiemet debiutavo olimpinėse žiemos žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zemaitis

zemaitis portretas
Tai dabar panelei i vienuolyna eiti? Kiek dar debilu, galvojanciu apatine kuno dalimi.

jei

jei  portretas
Stagniūnui atsirado sveikatos problemų, tai prie ko čia "Tobias spjauna"? Durnas pavadinimas ir tiek.

Jis

Jis portretas
Prie ko čia žurnalistai tokiais skambiais žodžiais mėtosi- spjauna į Lietuvą? Pačio žurnlisto nepagarba yra tokias antraštes sugalvojant. Taigi tas pats lietuvis jos partneris padžiovė pačiūžas, o kas jai belieka? Ji dar pilna jėgų ir nori laimėti medalių, negi kaip pencinnkei irgi kabinti pačiūžas? Surado pajėgų partnerį, ką padarysi- tai rusas, bet teisingai pasielgė.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių