Sostinė ruošiasi sutikti dviračių lenktynių dalyvius

Artėjant didžiausioms Baltijos šalyse daugiadienėms „Baltic Chain Tour 2012“ dviratininkų lenktynėms, Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaujanti su lenktynių organizatoriais, ruošiasi sportininkų pasitikimui ir baigia suderinti vieną atsakingiausių lenktynių etapų - „Baltic Chain Tour 2012“ dviratininkų įvažiavimą į „Velomaratono“ trasą.

Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko teigimu, smagu, kad šiemet sutapo dviejų didžiausių dviračių sporto renginių datos bei „Velomaratono“ organizatoriai taip pat prisideda, kad „Baltic Chain Tour 2012“ lenktynių finišas būtų sklandus ir saugus, o vilniečiams ir miesto svečiams būtų sudarytos puikios sąlygos stebėti Vilniuje finišuosiančius aukšto lygio Europos dviratininkus.

„Labai džiaugiuosi, kad Vilniuje vyksta toks puikus renginys. Kuo daugiau žmonių pamils dviratį, jį rinksis ne tik laisvalaikiui, bet ir vyks į darbą - tuo mums visiems tik sveikiau ir geriau. Stengiamės padaryti viską, kad mieste atsirastų kuo daugiau dviračių takų. Šiuo metu dviračių takų tinklas sostinėje siekia 113 km. Artimiausiu metu šis tinklas dar bus išplėstas beveik dvigubai, bus nutiesti dar daugiau nei 50 km naujų dviračių takų“, - sakė Vilniaus meras A. Zuokas.

Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinio sekretoriaus ir lenktynių organizatoriaus Lietuvoje Vaclovo Šiugždinio teigimu, Vilniaus miesto valdžios vaidmuo organizuojant lenktynes yra itin reikšmingas, užtikrinant sklandų didžiausių Baltijos šalyse lenktynių įgyvendinimą.

„Esame dėkingi Vilniaus valdžiai už tokį renginio svarbos pripažinimą bei suteiktą visapusišką pagalbą lenktynių sportininkų įvažiavimui į Vilniaus centrą. Atsižvelgiant į būsimų lenktynių mąstą, neabejojame, kad toks bendradarbiavimas yra svarus indėlis užtikrinant deramą finišą“, - teigė V. Šiugždinis.

„Baltic Chain Tour 2012“ dviratininkų įvažiavimas rugpjūčio 25 dieną į Vilnių planuojamas apie 16.30 val. Molėtai-Vilnius senuoju keliu. Vilniuje trumpam bus ribojimas eismas Geležinio Vilko gatve, kol „Baltic Chain Tour 2012“ dalyviai įvažiuos į „Velomaratono“ trasą. Čia po penkių ratų paaiškės šių daugiadienių lenktynių nugalėtojas.

Didžiausios daugiadienės dviračių varžybos „Baltic Chain Tour 2012“ vyks rugpjūčio 21-25 dienomis Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Lietuvoje dviračių lenktynių trasa drieksis nuo Šiaulių, kurios svarbiausi etapai vyks Panevėžio, Anykščių, Utenos ir Vilniaus miestuose. Šiomis daugiadienėmis lenktynėmis pažymimos 1989 metų rugpjūčio 23 dieną Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje surengtos „Baltijos kelio“ akcijos metinės. Šiemet šios daugiadienės lenktynės įtrauktos į tarptautinį kalendorių bei joms suteikta Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) 2.2 kategorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių