Šoninio slydimo meistrai džiaugsis „Putadieniu“

  • Teksto dydis:

Jau šį penktadienį, gegužės 29 dieną, nuo 16 valandos, pavojingiausioje „Nemuno žiedo“ lenktynių trasos dalyje vyks gerai autosporto mėgėjams žinomas „Putadienio“ renginys. Šoninio slydimo meistrai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, skries beveik 200 km/h greičiu ir, naudodami rankinį stabdį, slys nuo kalno garsiuoju „Ąžuolo“ posūkiu.

Šiuos nekasdieninius vaizdus galės pamatyti kiekvienas norintis. Kadangi „Putadienis“ vyks dieną prieš Lietuvos ir Latvijos šoninio slydimo čempionato varžybas, todėl tai bus savotiška treniruotė, kurioje dalyvaus patys geriausi abiejų šalių „drifto“ meistrai.

Kaip žinia, treniruočių metu lenktynininkai bando savo ir technikos galimybių ribas, todėl čia galima išvysti daugiau netikėtų momentų nei įprastinių lenktynių metu. Tai bus dar viena proga pajusti svylančių padangų kvapą ekstremalaus vairavimo mėgėjams. Tačiau šį kartą pavojinga trasa slysti bus leidžiami tik labiausiai patyrę.

„Nemuno žiedas“, prieš metus pradėjęs „Putadienio“ renginio iniciatyvą norėjo ekstremalaus vairavimo mėgėjus iš Kauno gatvių pakviesti į mažiau pavojingą aplinką. Ši iniciatyva sulaukė didelio susidomėjimo ir pasisekimo. Greitu laiku prie mėgėjų prisijungė ir savo srities profesionalai. Antrajame sezone „Putadienis“ tapo smagaus automanų susirinkimo sinonimu, kuriame galima pamatyti ekstremalių triukų, dėl kurių gatvėje kiltų pavojus aplinkiniams. Tuo tarpu „Nemuno žiedo“ trasa yra specialiai tam pritaikyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių