Šonaslydininkai sezoną pradės nuo šventės

  • Teksto dydis:

Balandžio 6-oji, Kuršėnai ir "Autoplius.lt Drift Matsuri" – trys dalykai, kuriuos privalu įsiminti tikram šonaslydžio mėgėjui. Sezono atidarymą šiemet kiek anksčiau suplanavę varžybų organizatoriai žada pagaliau sugrąžinti į Lietuvą tikrą šonaslydžio šventę – "Matsuri".

Labiau šventė

"Žiema šiemet mūsų sporto mėgėjams buvo tikrai dosni: sočiai sniego ir įvairių progų pasireikšti, tačiau dabar metas grįžti prie rimto sporto reikalų, o kad tai įvyktų kokybiškai, reikia apšilti", – pasakoja "Autoplius.lt Drift Matsuri" organizatorius Linas Ramoška.

"Pirmąjį balandžio savaitgalį pasirinkome ne veltui: tai bus puiki proga atgaivinti savo įgūdžius, išbandyti naują techniką ir gerai praleisti laiką kolegų apsuptyje. Kadangi tai "Matsuri", arba šventės, formatas, nereikės jaudintis dėl tvarkaraščio – trasa bus važiuojama ratu ir planuojame nestabdyti veiksmo bent šešetą valandų arba tiek, kiek dalyviai pajėgs. Apynaujė DRMC autodromo danga kartu su vėsia temperatūra turėtų mums padėti taupyti padangas, o tai, kad mažiau jas keisime, reiškia  dar daugiau veiksmo. Kuršėnai dar kartą skendės dūmuose, ir tai bus puiku!" – sako organizatorius.

Pirmąjį balandžio savaitgalį pasirinkome ne veltui: tai bus puiki proga atgaivinti savo įgūdžius, išbandyti naują techniką ir gerai praleisti laiką kolegų apsuptyje.

Ramybę skatinančios patikros

Daugelį valandų truksiantis šėlsmas trasoje taps ne vieninteliu tikslu atvykti į netoli Šiaulių įsikūrusį Darbo rinkos mokymų centro autodromą. "Kadangi mūsų mėgstamas sportas yra gana jaunas, dažni taisyklių pakeitimai ar papildymai darosi įprasti, tad, siekdami suteikti ramybės per žiemą savo bolidus atnaujinusiems lenktynininkams, kartu vykdysime ir techninės apžiūros konsultacijas", – pasakojo L.Ramoška. Į renginį atvyks Lietuvos automobilių sporto federacijos techninių reikalavimų komiteto pirmininkas Egidijus Janavičius kartu su šių metų varžybose dirbsiančiu techniniu komisaru, kurie ne tik įsitikins, kad dalyvių technika saugi dalyvauti šventėje, bet ir patars, kaip patobulinti priimtus sprendimus.

Galimybė tokią patikrą atlikti anksčiau nei prieš pirmąsias varžybas suteiks dalyviams pasitikėjimo, kad jie jau pasiruošę, arba paliks laiko netobuliems sprendimams pataisyti – daug geriau tokia veikla užsiimti Velykų savaitgalį nei naktį prieš varžybas.

Padidėjęs trasos perimetras

Kuršėnų autodrome pirmosios šonaslydžio varžybos įvyko dar pernai – "Automotive.lt Drift Camp" dalyviai dvi dienas mėgavosi tikros trasos malonumais ir netruko atrasti jos trūkumų. "Po pirmųjų varžybų pastebėjome keletą vietų, kurias kiek išplatinus, pavyktų išgauti dar geresnę slydimo trajektoriją, tad kartu su DRMC darbuotojais priėmėme sprendimą investuoti į trasos kampų patobulinimą", – dalijasi L.Ramoška. Pirmąjį balandžio savaitgalį dalyvių lauks ne tik platesni posūkiai, bet ir pailgėjusi trasa. Kaip ir "Nemuno žiedo" trasa šalia Kauno, taip ir Kuršėnų autodromas pasižymi keletu kalnelių, kurie papildo iš pirmo žvilgsnio paprastus trasos vingius. Prie dalyviams jau išbandytos konfigūracijos nuspręsta prijungti dar keletą posūkių ir aukštą kalną, kuris pareikalaus naujo lygio meistriškumo. Visi norintys šią trasą galės išbandyti ir užėmę keleivio sėdynę – organizatoriai žada koordinuoti "Drift Taxi" paslaugas, kurios leis užtikrinti maksimalų keleivių saugumą ir malonumą.

Intensyvus sezonas

"Autoplius.lt Drift Matsuri" datos paskelbimas siejamas su kitu įvykiu – dienos šviesą išvydusiu Lietuvos drifto čempionato kalendorium

Dėl kiek užtrukusio čempionato organizatorių ir automobilių sporto federacijos konflikto kalendorių paskelbti pavėluota kone tris mėnesius, tačiau dabar, atradus susitarimą, tiek organizatoriai, tiek ir federacijos atstovai žada intensyvią vasarą šonaslydžio mėgėjams. Be įprastų, varžybos vyks net dviejose naujose trasose, o prie Palangoje jau tradicija tapusių "Gera Dovana Drift" varžybų prisijungs ir Baltijos šalių čempionato dalyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių