Šokėjas A. Bižokas: konkurentai tobulėja

Pasaulio profesionalų klasikinių šokių lyderiai Arūnas Bižokas ir Jekaterina Demidova sėkmingai pradėjo 2016-uosius – septintą kartą iš eilės laimėjo prestižinį atvirą Didžiosios Britanijos čempionatą.

Teisėjai palaikė saviškius

Bornmuto mieste surengtose varžybose JAV atstovaujantys A.Bižokas ir J.Demidova aplenkė pagrindinius konkurentus – kitą šios šalies duetą Victorą Fungą ir Anastasiją Muravjovą.

Buvęs Kauno "Sūkurio" klubo šokėjas A.Bižokas su partnere finale geriausiai atliko valsą – 2-ąją vietą skyrė tik arbitras Steve'as Powellas. Kitus Arūno ir Jekaterinos šokius šis teisėjas, kaip ir jo kolega Andrew Sinkinsonas, įvertino kukliau – už kvikstepą skyrė netgi 4-ąją ir 6-ąją vietas.

S.Powellas, kaip ir A.Sinkinsonas bei Gregas Smithas pirmiausia buvo palankūs Anglijai atstovaujantiems Andrea Ghigiarelli ir Sarai Andracchio, kurie užėmė trečiąją vietą.

"V.Fungas ir A.Muravjova, A.Ghigiarelli ir S.Andracchio – mūsų rimčiausi varžovai. Įdomūs, perspektyvūs Domenas Krapezas ir Nataša Karabej iš Vokietijos, Valerio Colantoni ir Monica Nigro iš Italijos, progresuoja kinai Chao Yangas ir Yiling Tan. Konkurencija vis didėja", – sakė A.Bižokas.

Būtent visos lietuvio išvardytos varžovų poros dalyvavo atviro Didžiosios Britanijos čempionato klasikinių šokių finale.

Reitingų lentelėje – treti

A.Bižokas ir J.Demidova tarp profesionalų karaliauja nuo 2009-ųjų, kai pirmą kartą tapo pasaulio čempionais.

Šį titulą lietuvis ir rusė yra iškovoję septynis kartus paeiliui, mėgins jį dar kartą apginti ir šiemet rudenį Blekpule (Anglija).

"Kiekvienos varžybos – vis naujas iššūkis, nes konkurentai tobulėja. Stengiamės neatsilikti ir mes, nes pergalės nedalijamos už ankstesnius pasiekimus. Tai, ką sugebi, kad tikrai esi vertas iškovotų titulų, reikia įrodyti čia ir dabar, ant parketo. Šokame ir šoksime, kol leis amžius ir sveikata. Be to, mums patinka šokti, mes labai azartiški", – viename interviu "Kauno dienai" teigė A.Bižokas.

Pasaulio šokių tarybos (WDC) reitingų lentelėje Arūnas ir Jekaterina yra kol kas trečiojoje vietoje (11 500 taškų). Pirmauja A.Ghigiarelli ir S.Andracchio (15 400 tšk.), antrojoje vietoje – V.Fungas ir A.Muravjova (15 350 tšk.).

Lietuviški akcentai

Atvirame Didžiosios Britanijos čempionate buvo ir daugiau lietuviškų akcentų.

Profesionalų Lotynų Amerikos šokių varžybų sidabro medalius iškovojo Kanadai atstovaujantys Maurizio Vescovo ir Andra Vaidilaitė, o pusfinalyje dalyvavo Nino Langella ir Anna Melnikova-Duknauskė (Italija, 8-oji vieta) bei Justinas Duknauskas ir Ana Kovaliova (JAV, 9-oji vieta).

Klasikinių šokių profesionalų "Kylančių žvaigždžių" programoje jėgas išmėgino Jonas Kazlauskas ir Kathleen Ilo (JAV), Martinas Reinboldas ir Liene Skrastinia-Reinbold (Lietuva), Lotynų Amerikos šokių – Paulius Vaškelis ir Viktorija Wilton (Anglija).

Karjera: A.Bižokas ir J.Demidova šiemet mėgins aštuntą kartą laimėti pasaulio profesionalų klasikinių šokių čempionatą.

kaoringworks.com nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių