Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė varžybose Kinijoje laimėjo sidabrą

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kinijos mieste Šanchajuje vyko prestižinės pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) „Grand Slam Finals” kategorijos varžybos, kuriose, suaugusiųjų standartinių šokių grupėje, Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”) laimėjo sidabro medalius, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa” – Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”) užėmė penktą vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo pasaulio ir Europos čempionai Dmitryjus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos, o trečią vietą užėmė italai Francesco Galuppo ir Debora Pacini. Grupėje varžėsi 13 porų.

„Grand Slam Finals” kategorijos varžybos kasmet organizuojamos sezono pabaigoje, į jas pakviečiama 12 geriausių tų metų porų bei viena pora iš renginį organizuojančios šalies.

Tarptautinės varžybos Italijoje

Savaitgalį Italijos mieste Džesyje vyko WDSF reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjai tapo nugalėtojais, prizininkais ir finalininkais.

Jaunimo standartinių šokių grupėje Tomas Janonis ir Santa Vlasa (Kauno „Duetas” – „Editos Daniūtės šokių studija”) tapo nugalėtojais.

Antra vieta atiteko estams Kasparui Kaldaru ir Agnettai Puk, o trečią vietą užėmė Konradas Kucharczykas ir Marta Ejsmont iš Lenkijos. Grupėje varžėsi 21 pora.

„Rising Stars” standartinių šokių grupėje T.Janonis ir S.Vlasa laimėjo sidabro medalius.

Grupėje geriausiai pasirodė Alessio Formisano ir Gioia Giovanatti iš Italijos, o trečią vietą užėmė portugalai Joao Relha ir Alicja Ciesielska. Varžybose dalyvavo 42 poros.

„Rising Stars” Lotynų Amerikos šokių grupėje Mindaugas Martinaitis ir Monika Žalaitė (Kauno „Toro”) užėmė ketvirtą vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo italai Diego Rossi ir Nicole Grinello, antrą vietą užėmė dar viena Italijos pora Lorenzo Tellini ir Barbara Failo, o bronzos medalius laimėjo Yari Paolone ir Aurora Pacetti, taip pat iš Italijos. Grupėje varžėsi 20 porų.

Tarptautinės varžybos Rusijoje

Sekmadienį Rusijos sostinėje Maskvoje vykusiose WDSF reitingo varžybose, „International Open” kategorijos suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje, Nikita Moisejenko ir Jurga Gustaitė (Kauno „Kaspinas”) finale užėmė šeštą vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo Serbijos atstovai Bojanas Lazareskis ir Sarah Karakatsanis, sidabro medalius laimėjo rusai Maksimilianas Polosatovas ir Olga Khvesko, o trečią vietą užėmė Nikolajus Levčenkovas ir Marina Kotelevets, taip pat iš Rusijos. Varžybose dalyvavo 66 poros.

Tarptautinės varžybos Jungtiniuose Arabų Emiratuose

Šeštadienį Jungtinių Arabų Emiratų mieste Dubajuje vyko WDSF reitingo varžybos, kuriose, jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje, Lietuvos atstovai Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (Vilniaus „Kandela”) laimėjo sidabro medalius.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė rusai Yaroslavas Kiselevas ir Sofia Philipčuk, o trečią vietą užėmė Denisas Matronitskis ir Elizaveta Parsegova, taip pat iš Rusijos. Grupėje varžėsi 23 poros.

Tarptautinės varžybos Ukrainoje

Dar vienos WDSF reitingo varžybos savaitgalį vyko Ukrainos mieste Lvive, kur jaunimo standartinių šokių grupėje Lietuvos šokėjai Laurynas Makarovas ir Emilija Čepauskaitė (Vilniaus „Juventos”) laimėjo bronzos medalius.

Grupės nugalėtojais tapo lenkai Janas Bednarzas ir Wiktoria Lassak, o antrą vietą užėmė Danylo Korolas ir Ulyana Leskiv iš Ukrainos. Grupėje varžėsi 17 porų.

Tarptautinės varžybos Vokietijoje

Savaitgalį Vokietijos mieste Miulheime prie Rūro vykusiose WDSF reitingo varžybose, jaunių I standartinių šokių grupėje Kipras Kūra ir Morta Batutytė (Klaipėdos „Žingsnis”) tapo nugalėtojais.

Antrą vietą užėmė rusai Danilas Tkačenko ir Alina Antonenkova, o bronzos medalius laimėjo Alexandru Cristianas Visanas ir Maria Adela Pandele iš Rumunijos. Grupėje varžėsi 18 porų.

Jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje K.Kūra ir M.Batutytė užėmė ketvirtą vietą.

Grupėje geriausiai pasirodė vokiečiai Elias Nazarenus ir Angelina Weber, sidabro medalius laimėjo D.Tkačenko ir A.Antonenkova, o trečią vietą užėmė Danielius Pastuchowas ir Luna Maria Albanese, taip pat iš Vokietijos. Varžybose dalyvavo 38 poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių