Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė – Europos vicečempionai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Danijos sostinėje Kopenhagoje vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų standartinių šokių grupės Europos čempionatas, kuriame Kauno „Kaspino” šokėjai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė trečius metus iš eilės laimėjo sidabro medalius, finale surinkę 190.709 balo.

Kita Lietuvos šokėjų pora Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa” – Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”) finale užėmė ketvirtą vietą, surinkę 184.291 balo.

Čempionato nugalėtojais dar kartą tapo praėjusių metų pasaulio ir Europos čempionai Dmitryjus Žarkovas ir Olga Kulikova iš Rusijos, įvertinti 194.791 balo, o trečią vietą užėmė italai Francesco Galuppo ir Debora Pacini, gavę 187.424 balo.

Finale taip pat varžėsi Vokietijos atstovai ir dar viena pora iš Rusijos. Čempionate dalyvavo 61 pora.

Greta Europos čempionato Kopenhagoje vyko ir WDSF reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros iškovojo net keturias poras medalių.

„Rising Stars” standartinių šokių grupėje Karolis Michalas Tomeckis ir Domilė Šemeškevičiūtė (Kauno „Sūkurys”) laimėjo aukso medalius.

Antra vieta šioje grupėje atiteko Alexanderiui Kuriganovui ir Mariai Louisei Hougesen iš Danijos, o trečią vietą užėmė latviai Vladislavs Pecens ir Aliaksandra Bahushevich. Grupėje varžėsi 24 poros.

„Rising Stars” Lotynų Amerikos šokių grupėje Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė (Kauno „Santaka") tapo nugalėtojais.

Antrą vietą grupėje užėmė A.Kuriganovas ir M.L.Hougesen, o bronzos medalius laimėjo Mihu Catalin Andrei ir Maria Isabel Lie Ramella iš Norvegijos. Varžybose dalyvavo 35 poros.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje nugalėjo Aurimas Meška ir Gabija Lapševičiūtė (Vilniaus „Davi”), o Saulenis Česnauskas ir Eigintė Česnauskaitė (Kauno „Sūkurys”) užėmė penktą vietą.

Sidabro medalius laimėjo Lassi Kokkonen ir Saaga Bruun iš Suomijos, o trečią vietą užėmė estai Kristoferis Robinas Maasalu ir Kretel Kurs. Grupėje varžėsi 17 porų.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas”) laimėjo sidabro medalius, Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (Vilniaus „Kandela”) užėmė ketvirtą, o Gedvinas Meškauskas ir Ugnė Bliujūtė (Kauno „Sūkurys”) septintą vietą finale.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė rusai Vladislavas Žigarevas ir Diana Epykina, o trečią vietą užėmė Mads Friis Lassenas ir Alva Gerre iš Danijos. Varžybose dalyvavo 36 poros.

Jaunimo standartinių šokių grupėje K.Burneikis ir I.Šekaitė užėmė ketvirtą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo Dmitryjus Čelpanovas ir Yana Mašarova iš Rusijos, antrą vietą užėmė Latvijos atstovai Ricards Steinfelds ir Atilė Žukaitė, o bronzos medalius laimėjo anglai Glennas Richardas Boyce ir Caroly Janes. Grupėje varžėsi 38 poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių