Šokėjai E. Baltaragis ir I. Kučinskaitė – Europos taurės finalininkai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Ukrainos mieste Dnepropetrovske vyko pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų 10-ies šokių grupės Europos taurės varžybos, kuriose Lietuvos čempionai Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno „Rolo” – „Sūkurys”) finale užėmė penktąją vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo Konstantinas Gorodilovas ir Dominika Bergmannova iš Estijos, antrą vietą užėmė rusai Mstislavas Kazakovas ir Alena Kazakova, o bronzos medalius laimėjo Slovėnijos atstovai Vladislavas Kolesnikovas ir Naja Dolenc. Varžybose dalyvavo 19 porų.

Sekmadienį ten pat vykusiose WDSF suaugusiųjų 10-ies šokių grupės reitingo varžybose E.Baltaragis ir I.Kučinskaitė laimėjo sidabro medalius.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė M.Kazakovas ir A.Kazakova, o trečią vietą užėmė Janosas Bertalanas Hegyes ir Violetta Kis iš Vengrijos. Grupėje varžėsi 14 porų.

WDSF reitingo varžybos Norvegijoje

Savaitgalį Lilestrome (Norvegija) vyko WDSF reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjų poros laimėjo penkias poras medalių.

Jaunimo standartinių šokių grupėje Romanas Dobrecovas ir Smiltė Paldauskaitė (Kauno „Kaspinas“) laimėjo aukso, Nedas Jonaitis ir Kamilė Revaitė (Kauno „Kaspinas“) sidabro, o Tomas Janonis ir Santa Vlasa (Kauno „Duetas“ – „Editos Daniūtės šokių studija“) bronzos medalius. Grupėje varžėsi 23 poros.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Dmytro Taranovas ir Neda Elena Šalugaitė (Vilniaus „Ratuto“ – VSC) laimėjo sidabro medalius.

Grupėje geriausiai pasirodė rusai Maksimas Lozitskis ir Viktoria Belkina, o trečią vietą užėmė Robertas Veide ir Amanda Rebeca Padar iš Estijos. Grupėje varžėsi 16 porų.

Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Tomas Fainšilas ir Violetta Posmetnaya (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija“) laimėjo bronzos medalius.

Grupės nugalėtojais tapo Aleksejus Gluchovas ir Anastasia Glazunova iš Rusijos, o antrą vietą užėmė danai Dmitrijus Kolobovas ir Signe Busk. Varžybose dalyvavo 47 poros.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje R.Dobrecovas ir S.Paldauskaitė pateko į finalą ir užėmė septintą vietą.

Aukso medalius šioje grupėje laimėjo Raffaello Brancato ir Amandine Van Biesbroeck iš Prancūzijos, antra vieta atiteko M.Lozitskiui ir V.Belkinai, o trečią vietą užėmė norvegai Tarjei Noestvoldas Svalastogas ir Mathea Aarestrup Oen. Grupėje varžėsi 27 poros.

„Grand Slam Finals” varžybos Šanchajuje

Sekmadienį Šanchajuje vyko prestižinės WDSF „Grand Slam Finals” varžybos, kuriose, suaugusiųjų standartinių šokių grupėje, Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas“) užėmė ketvirtą, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa“ – Kauno „Editos Daniūtės šokių studija“) penktą vietą.

Varžybų nugalėtojais tapo Simone Segatori ir Annette Sudol iš Vokietijos, sidabro medalius laimėjo rusai Dmitryjus Žarkovas ir Olga Kulikova, o trečią vietą užėmė Italijos atstovai Francesco Galuppo ir Debora Pacini. Varžybose dalyvavo 13 porų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių