Šokas: antrojo šimtuko tenisininkas iš Rusijos įveikė R. Federerį

  • Teksto dydis:

„Australian Open“ čempionas Rogeris Federeris patyrė netikėtą nesėkmę antrojo „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyro etapo mače.

Lemiame sete 5:2 pirmavęs Šveicarijos maestro nusileido vos 116 vietą ATP pasaulio reitinge užimančiam Evgenijui Donskojui 6:3, 6:7 (7:6), 6:7 (5:7).

E.Donskojus antrame sete net tris kartus buvo per tašką nuo pralaimėjimo, tačiau sugebėjo išlyginti rezultatą bei išplėšti trečiąjį. Jame rusas atsiliko rezultatu 2:5, tačiau dar kartą pademonstravo charakterį bei iškovojo vieną didžiausių pergalių savo karjeroje.

R.Federeriui tai buvo pirmas turnyras po triumfo Melburne, o pirmame etape jis neturėjo vargo prieš Benoitą Paire ir jį nugalėjo vos per 54 minutes.

Tačiau šį kartą pakartoti tokio įspūdingo pasiekimo nepavyko. Šveicaras laimėjo 74 proc. savo pirmųjų padavimų, keturis kartus palaužė varžovą bei atliko 12 neliečiamų kirčių.

R.Federeris šį turnyrą Duvajuje yra laimėjęs net septynis kartus, o pastarąjį kartą iš jo taip anksti pasitraukė 2008 metais.

Tuo tarpu E.Donskojus į „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyrą pateko atrankos varžybų būdu. Šiemet rusas iškovojo 12 pergalių ir patyrė 7 nesėkmes, o tai jo pirmasis ATP pirmenybių ketvirtfinalis nuo 2015 metų pasirodymo Maskvoje.

Rusijos tenisininkas ketvirtfinalyje susitiks su Lucasu Pouille, o pergalės dėka jau užsitikrino 90 ATP reitingo taškų bei 65 tūkst. JAV dolerių piniginę premiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių