Smalininkuose – atkaklios kartingo lenktynininkų kovos

  • Teksto dydis:

Savaitgalį netoli Jurbarko įsikūrusioje Smalininkų kartingo trasoje varžėsi gausus būrys greičiausių mūsų šalies kartingo lenktynininkų – šeštadienį, gegužės 19-ą  dieną čia vyko 2-ojo Lietuvos kartingo čempionato etapo lenktynės, o taip pat ARTkart taurės bei „Rotax Lithuania Challenge“ taurės lenktynių serijos varžybos. Ir jau tradiciškai Smalininkų kartodrome buvo įteiktos veteranų Aido Januškevičiaus ir Romualdo Barkausko atminimo taurės

Organizuojant šių metų Lietuvos kartingo čempionatą Kartingo Federacijos taryba nusprendė sujungti įvairių serijų varžybas į vieną didžiulį renginį, tad įvairiose kategorijose Smalininkuose varžėsi apie 100 lenktyninkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų šalių, o kartingų motorai greičiausioje Lietuvos  kartingo trasoje gaudė visą dieną. Aukščiausiai kotiruojamos čia yra Lietuvos Kartingo Čempionato varžybos, kur sportininkai varžosi tarptautinius standartus atitinkančiose  „Mini 60“, „OK“, „OK-Junior“ ir „KZ2“ kategorijose. Lietuvos kartingo čempionato varžybose lenktyniauja patys greičiausi mūsų šalies sportininkai, turintys daugiausiai patirties ir titulų. 

Lietuvos kartingo čempionato pirmame etape „Mini“ kategorijoje nugalėjo Marius Gudelevičius. Antrą vietą iškovojo Jokūbas Bagdonavičius, o trečioji vieta atiteko Edgarui Kelmui. Tuo tarpu „OK-Junior“ klasėje triumfavo Kajus Šikšnelis, antras liko Ferapont Barinov, o trečias – Simonas Šimkus.

„KZ2 Masters“ kategorijoje nugalėjo Vytautas Surdokas, antrąją vietą iškovojo Rytis Bartusevičius, o trečias liko Dominykas Neniškis.  Itin atkakli kova virė tarp pačios greičiausios KZ2 kategorijos lenktynininkų. Čia triumfavo Justas Jonušis. Antras KZ2 klasėje liko Evaldas Dizaltuvas, o trečią vietą užėmė Paulius Paškevičius.

Lietuvos kartingo federacijos Taurės „Micro“ kategorijos finale tarp „Micro Rotax“ greičiausias buvo latvis Alexander Skjelten, antrą vietą užėmė Tomas Rudokas, o trečią – irgi svečias iš Latvijos Roberts Purmalis. Tarp „Micro Vortex“ greičiausias buvo Markas Usevičius, antras liko Aloyzas Čekavičius. LKF Taurės „Open“ kategorijoje nugalėjo Ignas Kaselis, antrą vietą užėmė Tadas Juknevičius, o trečioje vietoje liko Redas Petkevičius.

Na o „ARTkart“ taurės varžybos pradėtos rengti 2002 metais ir yra orientuotos į pažengusius mėgėjus, kuriems lenktyniavimas yra daugiau hobis. Šioje serijoje neretai galima išvysti ir buvusių įvairių disciplinų lenktynininkų, ir iš kartos į kartą lenktyniaujančių šeimų atstovų. „Artkart“ serijoje tarp „Art120“ sportininkų nugalėjo Darius Maciulevičius, antras liko Robertas Kupčikas, o trečias – Vaidas Mičiuda. DD2 kategorijoje pirmas buvo Paulius Macevičius, antras liko Tautvydas Vikšraitis, o trečias – Marius Gabrijolavičius.

„Rotax Lithuania Challenge“ taurėje tarp „Rotax Junior“ sportininkų nugalėtojų trejetas atrodo taip – Lukas Shervinskis, Martynas Morkis ir Andreja Vibrentytė.  Tarp „Rotax DD2“ sportininkų nugalėjo Dajaus Dabašinskas, antras liko latvis Juris Zalitis, o trečias – Maksim Kardakov.


Šiame straipsnyje: kartingo lenktynėsSmalininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių