Skleidžia bures į Rio de Žaneirą

Pekino olimpiados vicečempionė Gintarė Scheidt netrukus išmėgins jėgas tarptautinėje regatoje Rio de Žaneire, "Marina da Gloria" įlankoje, kur vyks ir 2016-ųjų vasaros žaidynių buriavimo varžybos.

Pekino olimpiados vicečempionė Gintarė Scheidt netrukus išmėgins jėgas tarptautinėje regatoje Rio de Žaneire, "Marina da Gloria" įlankoje, kur vyks ir 2016-ųjų vasaros žaidynių buriavimo varžybos.

Dvi pretendentės

"Susirinks pajėgiausi pasaulio buriuotojai", – apie būsimą startą rugpjūčio 15–22 d. olimpiados sostinėje kalbėjo G.Scheidt treneris Linas Eidukevičius.

Išnagrinėjęs Danijoje įvykusio atviro Europos "Laser Radial" jachtų klasės čempionato rezultatus ir įvertinęs artimiausią perspektyvą, L.Eidukevičius tvirtino, kad daugiau šansų kitąmet Rio de Žaneiro žaidynėse atstovauti Lietuvai turi Gintarė, nors vietą olimpiadoje mūsų šaliai pernai pasaulio čempionate iškovojo kita jo auklėtinė Viktorija Andrulytė.

Tai nebuvo asmeninis kelialapis. Į Braziliją vyks ta Lietuvos buriuotoja, kurios rezultatai bus geriausi.

"Vidinė konkurencija – normali, be nesveikos įtampos. Atsižvelgdami į Gintarės ir Viktorijos pasirodymus varžybose, skaičiuojame taškus. Šiuo metu didele persvara pirmauja G.Scheidt, bus labai sunku ją aplenkti", – teigė L.Eidukevičius.

Lemtingi vėjo kaprizai

Europos čempionate G.Scheidt ir V.Andrulytė dalyvavo finaliniuose ("Gold Fleet") plaukimuose.

Gintarė per dešimt įskaitinių čempionato plaukimų surinko 99 baudos balus ir užėmė septintą vietą, Viktorija su 171 baudos balu buvo 26-ta.

"Tokių sudėtingų oro sąlygų, kokios buvo Danijoje, per Europos čempionatus dar neteko matyti. Tai atsiliepė rezultatams. Prieš finalinius plaukimus Gintarė užėmė ketvirtą vietą ir galėjo finišuoti tokia pat pozicija, tačiau dėl permainingo ir stipraus vėjo nepasisekė ne vien jai. Pavyzdžiui, lydere buvusi ir į aukso medalį pretendavusi ispanė Alicia Cebrian Martinez De Lagos penktą plaukimą baigė tik 30-ta, šeštą – 35-ta ir galiausiai užėmė antrą vietą", – papasakojo L.Eidukevičius.

Tarptautinės buriavimo federacijos (ISAF) "Laser Radial" reitingų lentelėje G.Scheidt yra 26-ta (631 taškas), V.Andrulytė – 36-ta (535).

Atranka dar nesibaigė

Kelialapių dalybos į 2016-ųjų olimpinę regatą dar nesibaigė.

Lapkritį Omane vyks moterų "Laser Radial" pasaulio čempionatas, o kitąmet pavasarį Ispanijoje – "Princess Sofia Trophy" varžybos visoms klasėms.

2012-aisiais Londono olimpiadoje dalyvavo G.Scheidt ("Laser Radial"), Rokas Milevičius ("Laser Standard") ir Juozas Bernotas (RS:X klasės burlentės).

J.Bernotas jau rengiasi ir Rio de Žaneiro žaidynėms. Ar tarp olimpiečių bus daugiau vyrų?

"Princess Sofia Trophy" varžybose europiečiams teks tik du "Laser Standard" olimpiniai kelialapiai, tad mūsiškių, turint galvoje didžiulę atrankos konkurenciją, laukia ypač sunki užduotis", – prognozavo L.Eidukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių