Šiuolaikinės penkiakovės „Čempionų čempiono“ taurės varžybose – J. Kinderio sidabras!

  • Teksto dydis:

Kataro sostinėje Dohoje vykusiose 2015 metų šiuolaikinės penkiakovės "Čempionų čempiono" ("Champion of champions") taurės varžybose sidabro medalį iškovojo Justinas Kinderis.

2013 metų pasaulio čempionas šeštadienį gerai startavo visose rungtyse, išskyrus savo silpniausiąją - plaukimo. Joje buvo užimta 14-oji vieta (2:10,50; 309 taškai) tarp 18 dalyvių.

Fechtavimosi takelyje Lietuvos atletas buvo geriausias (24 laimėtos dvikovos; 252 tšk.), jodamas nepadarė nė vienos klaidos ir surinko maksimalius 300 taškų, todėl prieš paskutiniąją bėgimo ir šaudymo dvikovės rungtį buvo antras. Nuo pirmavusio egiptiečio Omaro El Geziry'o J. Kinderis atsiliko tik 5 sekundėmis.

Bėgant ir šaudant J. Kinderiui pavyko aplenkti egiptietį, bet nepavyko atsilaikyti prieš iš 5-osios vietos į pirmąją pakilusį korėjietį Woongtae Juną. Lietuvis kombinuotąją rungtį įveikė per 11,57 min. (583 taškai) ir joje užėmė šeštąją vietą.

Iš viso varžybose vilnietis pelnė 1444 taškus. Čempionu tapusio W. Juno sąskaitoje - 1448 taškai, o trečiojoje vietoje likusio kito korėjiečio Junhwos Jungo - 1443. Nuo pastarojo sportininko finiše vos sekunde atsiliko meksikietis Jorge Inzunza (1442 taškai).

Katare Lietuvos sportininkai iš viso pelnė du medalius. Penktadienį moterų varžybose Gintarė Venčkauskaitė iškovojo bronzos apdovanojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiurlionis

Čiurlionis portretas
mokolatūra.y. komjaunimo tiesa blokuoja komentatorius...:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių