Šiemet LKF biudžetas – 7,5 mln. litų

Šiandien Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdis. Jo metu buvo tvirtinimas 2012 metų LKF biudžetas, kalendorinis planas, metinės konferencijos data, rinktinių pasirengimo ir dalyvavimo oficialiuose čempionatuose programos bei aptarti einamieji klausimai.

Planuojama, jog LKF biudžetas šiais metais sudarys 7,5 mln litų. Du milijonus tikimasi gauti iš valstybės biudžeto, o 5,5 milijono turėtų skirti rėmėjai. Iš šios sumos vyrų nacionalinei krepšinio rinktinei turėtų būti skirti 1,89 mln litų, moterų – 640 tūkst., jaunimo rinktinėms – po 150 tūkst. Maždaug pusė milijono litų bus išskirstyta lygoms bei organizuojamoms taurių varžyboms.

Kalbant apie rinktinių pasirengimo programas, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas prasitarė, kad pagrindinės gairės nubrėžtos, tačiau tikslios datos ir tvarkaraščiai bus detalizuoti kiek vėliau.

„Tai yra minimalus biudžetas, kuris reikalingas federacijos pragyvenimui. Vienintelis kelias federacijai užsidirbti – projektinė veikla. Planuojame pristatyti daug projektų. Šiemet vykdysime net 29 projektus. Tai puikus pavyzdys, kai ne tik federacija, tačiau ir visos visuomeninės veiklos gali vystytis kartu. Pats biudžetas yra šiek tiek didesnis nei pernai, tačiau ne dėl to, kad padidėjo atlyginimų fondas, o tik dėl to, kad buvo priimta daugiau žmonių šių projektų įgyvendinimui. Stengsimės apjungti įvairias gyvenimo ir laisvalaikio sritis. Manome, kad krepšinis jau seniai išaugo iš vien tik sporto veiklos. Kai kurie projektai tikrai bus netikėti“, - intrigavo LKF generalinis sekretorius.

Pasak jo, Europos čempionatai Lietuvoje sugeneruos dar maždaug po milijoną litų. Šiems turnyrams bus sukurtas atskiras biudžetas.

M.Balčiūnas pasidžiaugė, jog pritraukti rėmėjų tampa vis lengviau, kadangi praėjusiais metais vykęs Europos čempionatas visiems atnešė didžiulę naudą. „Visiems rėmėjams investicijos apsipirko maždaug po dešimt kartų. Tai tikrai unikalus dalykas. Tai jau daugelį metų vyksta futbole, kartais taip būna tenise, tačiau, kad įvyktų krepšinyje – tikrai sveikintinas ir daug vilčių teikiantis dalykas“, - džiaugėsi M.Balčiūnas.

Naujasis LKF vykdantysis direktorius Paulius Motiejūnas susirinkusiems vykdomojo komiteto nariams pristatė Lietuvoje vyksiančių tarptautinių čempionatų eigą, papasakojo įspūdžius iš neseniai vykusių kelionių Venesueloje ir JAV.

Nuspręsta, jog tradicinė metinė LKF konferencija vyks birželio 5-ąją dieną.

Šiandien – LKF garbės prezidentas Vladas Garastas švenčia 80 metų jubiliejų. Buvusiam LKF vadovui bendražygiai įteikė dovaną – autorinį Stasio Žirgulio darbą – skulptūrėlę.

„Jo gyvenimas įprasmina trenerio profesiją. Tai ypač daug nusipelnęs žmogus. Džiugu, jog būdamas tokio garbaus amžiaus jis labai noriai darbuojasi federacijos darbui. Randa laiko veikloms, kurioms dirbdamas LKF prezidentu pristigdavo laiko“, - apie iškilųjį trenerį kalbėjo ir sveikatos metų jam linkėjo  M.Balčiūnas.


Šiame straipsnyje: LKF

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Ar LKF jau grazino AB '' Kauno Grudai '' imones darbuotojams , neteisetai T. Barscio is ju paimtus milijonus ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių