„Šiauliai“ nusileido ir „Zadar“ krepšininkams

Antrąjį pralaimėjimą Europos taurės turnyre patyrė Šiaulių "Šiauliai", savo žiūrovų akivaidoje nusileidę Zmago Sagadino vadovaujamai Zadaro "Zadar" ekipai - 91:95 (21:25, 22:27, 20:20, 28:23).

Kroatijos čempionams tai buvo pirmoji pergalė C grupėje, o šiauliečiai išlieka dar nepatyrę pergalės džiaugsmo, rašo krepsinis.net.

Nors puolime susitikimo pradžioje "Šiauliai" rungtyniavo pakankamai sėkmingai, apsiginti nuo varžovų atakų sekėsi kur kas sunkiau - 6:8. Antano Sireikos auklėtiniai nerado priešnuodžių prieš taiklius priešininkų tritaškius ir po truputį ėmė skęsti tolimų metimų liūtyje - 8:14. Aikštės šeimininkų problemos nemažėjo. Šiauliečiai ne tik sunkiai tvarkėsi su varžovų snaiperiais, tačiau leido jiems dar ir kartoti savo metimus. Tiesa, po minutės pertraukėlės vaizdas aikštėje šiek tiek pagerėjo. Lietuviai vis dar žaidė pakankamai blankiai, bet jiems pavyko sušvelninti atsilikimą - 17:20. Svečiai vėl buvo pavojingai pabėgę į priekį (25:17), tačiau pasinaudoję kroatų nesportine pražanga, "Šiauliai" kėlinį pralaimėjo tik keturiais taškais - 21:25.

Nuo pat pirmųjų antrojo ketvirčio minučių šiauliečiai ėmė minti priešininkams ant kulnų - 26:27. Nors lietuviai turėjo galimybių išlyginti rezultatą arba jį persverti, Z.Sagadino auklėtiniams pavyko atstatyti apčiuopiamą persvarą - 36:30. Perimti iniciatyvos šeimininkams niekaip nepavyko. Nors iki persilaužymo likdavo ne daug (37:40), svarbiausiomis akimirkomis geriau žaidė Zadaro krepšininkai - 39:48. Po dviejų kėlinių "Šiauliai" turėjo devynių taškų deficitą - 43:52.

Puikiai trečiąjį ketvirtį pradėję "Šiauliai" pusantros minutės atkarpą laimėjo net 10:0 ir po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį - 53:52. Lietuviai kelis kartus galėjo padidinti savo pranašumą, tačiau mūsiškiai ėmė klimpti varžovų gynyboje, o "Zadar" atsakė trimis tritaškiais iš eilės ir vėl susigrąžino iniciatyvą - 61:54. Netrukus kroatų pranašumas pasiekė dviženklę ribą - 63:53. Šiauliečiai, audringai sureagavę į teisėjų sprendimą, užsidirbo techninę pražangą. "Zadar" ja pasinaudojo maksimaliai ir įgijo 13 taškų persvarą - 70:57. Prieš lemiamą susitikimo dalį šeimininkai atsilikinėjo devyniais taškais - 63:72.

Ketvirtajame kėlinyje žaidimas vyko pagal svečių dūdelę. Z.Sagadino auklėtiniai sėkmingai išlaikė užtikrintą pranašumą ir tirpdė "Šiauliams" brangų laiką - 79:69. Likus žaisti tris minutes, šiauliečiai kilo į lemiamą šturmą. Derrickas Low pelnė du taškus su pražanga, dvitaškį pridėjo ir Gediminas Orelikas, o skirtumas sumažėjo iki penkių taškų - 82:87. Netrukus lietuviai sėkmingai sužaidė gynyboje ir Arvydas Šikšnius greitos atakos metu įkrovė kamuolį iš viršaus - 84:87.

Visas šeimininkų viltis sužlugdė rezultatyviai rungtyniavęs "Zadar" gynėjas Roko Stipčevičius. Kroatas pelnė keturis taškus iš eilės ir likus žaisti minutę Kroatijos vicečempionai pirmavo septyniais taškais - 91:84. Kai atrodė, kad "Šiauliai" jau nebeturi šansų, mažą stebuklą sukūrę A.Sireikos auklėtiniai sumažino atsilikimą iki dviejų taškų - 89:91. Vis dėlto svečiai išsaugojo pergalę savo rankose ir privertė pasiduoti šiauliečius - 95:91.

"Šiauliai": D.Low 19, A.Šikšnius 17, D.Gailius 14, M.Kuzminskas 12, V.Šarakauskas 9, M.Žukauskas 7, R.Grafas 6, B.Brownas 4, G.Orelikas 3.

"Zadar": R.Stipčevičius 27 (5/8 tritaškių, 5 rez. perd.), M.Downsas 18, D.Rančičius 17 (5/8 tritaškių), H.Peričius (6 atk. kam.), V.Boisa ir M.Caras po 8.

 


Šiame straipsnyje: šiaulių šiauliaiZadar

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių