Šį savaitgalį „H2auto“ slalomas šturmuos Kačerginę

  • Teksto dydis:

Artėjantis savaitgalis – maloni duoklė slalomo mėgėjams: pradedant klasikiniu slalomu, kuriame pagrindinis dėmesys kuo tikslesniam vairavimui, baigiant „Sprinto manija“ ir jau visų spėtu išsiilgti „H2auto“ Lietuvos greituminio slalomo čempionatu.

Pastarojo pirmasis etapas praūžė prieš mėnesį Alytuje, o šį savaitgalį atkeliauja į Lietuvos žiedinių lenktynių Meką „Nemuno žiedą“. Po „Slalomo dienos“ pavadinimu organizatoriai sugeba talpinti net trijų atskirų varžybų įskaitinius etapus: įvyks „H2auto“ greituminio slalomo čempionato 2-asis, greituminio slalomo pirmenybių 1-asis ir slalomo čempionato 2-asis etapai.

Trasa- staigmena, naujos įskaitos ir speciali „H2auto“ taurė

Organizatoriai žada, kad dalyvių renginyje lauks karštas ir švarus asfaltas, profesionali teisėjų komanda, galimybė rezultatus stebėti gyvai ir ne tik saugios, bet ir kokybiškos ir niekam iki paskutinės minutės nežinomos trasos konfigūracijos. Kol kas žinoma tik tiek, kad trasos ilgis – nuo 4 iki 5 kilometrų. Žiūrovams nebus kada nuobodžiauti: be muzikos, skanaus maisto ir kavos, visų laukia renginio vedėjas, kuris nei vieno nepaliks nežinioje ir nuolat dalinsis žiniomis apie tai, kas vyksta trasose ir kuris iš dalyvių sparčiai artėja pergalės link.

Šalia jau įprastų greituminio slalomo čempionato įskaitų („SGC1“, „SGC2“, SGC3“, SGC4“, „OC“ – laisva klasė), susirinkusieji galės varžytis ir papildomose, ne čempionato įskaitose, kurios skirtos jauniems dalyviams („Jaunių“ klasė), kurioje galės varžytis dar neturintys 18 metų jaunuoliai su ne galingesniais, nei 2000 cm3 varikliais ginkluotais automobiliais. Dar viena – „Damų“ klasė, kurioje galės varžytis tik moterys. Tiek jauniesiems sportininkams, tiek moterims už pirmąją varžybų klasę, dalyvio mokesčio mokėti nereikės.

Šio etapo dalyviai gaus ir specialią partnerio „H2auto“ plovyklų tinklo įsteigtą taurę. Tiesa, kurios įskaitos dalyviai pretenduos ją gauti ar už kokį rezultatą ji bus įteikta, iki šiol išlaikoma paslaptyje ir taps aišku tik renginio dieną.

Išankstinei registracijai jau pasibaigus (šiuo metu tebevyksta registracija vėluojantiems), antrasis „H2auto“ Lietuvos greituminio slalomo čempionato etape jau planuoja dalyvauti daugiau, kaip 70 dalyvių tačiau net ir šį etapą pramiegoję ar paskutiniuosius technikos ruošimo darbus atliekantys sportininkai dar galės užsiregistruoti ir vietoje renginio dieną. Šiuo metu gausiausia įskaita – „SGC3“, turinti net 18 užsiregistravusių dalyvių, o „SGC2“ ir „OC“ klasėse jų yra po 11. Tiesa, „H2auto“ Lietuvos greituminio slalomo čempionatas turi ir komandinę įskaitą, kurioje keli sportininkai gali apjungti savo jėgas, sumuoti pasiektą rezultatą ir atnešti trofėjų komandai ne tik etape, bet ir viso sezono įskaitoje.

Tarp dalyvaujančiųjų – galima sutikti ir pirmojo etapo lyderius, siekiančius išsaugoti laimėtas pozicijas. Tarp šių sportininkų – 1-ąją vietą klasėje iškovojęs Mindaugas Šimkevičius, besivaržantis „Honda“ automobiliu ir 3-iąją vietą laimėjęs Ovidijus Latoža su „Mazda Mx-5“. Abu šie sportininkai čempionate dalyvauja „SGC1“ klasėje.

Slalomo čempionatas „H2auto“ Lietuvos greituminio slalomo čempionatui dalyvių skaičiumi mėgina nenusileisti: vis pilnėjantis dalyvių sąrašas jau turi daugiau, kaip pusšimtį dalyvių. Visų varomų ratų įskaitoje („AWD“) dominuoja „Subaru“ gamintojo modeliai, o galu varomų automobilių („RWD“ klasė) tarpe, kaip ir visada, gausu „BMW“ ir „Mazda“ automobilių.

Dalyvių skaičiumi abu šiuos čempionatus vejasi ir greituminio slalomo pirmenybės, į kurių pirmąjį etapą užsiregistravo daugiau, kaip 60 dalyvių. Panašu, kad Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasa savaitgaliui taps tikra dovana slalomo disciplinos mėgėjams.

Be viso to, žiūrovai, susirinkusieji palaikyti savų ir smagiai praleisti sekmadienį, galės pasijusti dalyviais: prieš varžybas turės galimybę apvažiuoti paradinį ratą ir pamatyti trasą iš kur kas arčiau.

„H2auto“ Lietuvos greituminio slalomo čempionato dalyviai savo važiavimus ir kovą dėl podiumo ir čempionato taškų pradės 09:00 valandą ryto ir baigs apie 14.00 valandą. Po pietų pertraukos važiavimai prasidės greituminio slalomo pirmenybių dalyviams. Tuo tarpu, senojoje kartingų trasoje, esančioje išorinėje „Nemuno žiedo“ aikštelėje, nuo 10:00 valandos vyks Lietuvos slalomo čempionato kovos.


Šiame straipsnyje: H2autoslalomasKačerginė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių