Sekmadienį Vilniuje vyks šonaslydžio varžybos

  • Teksto dydis:

Liepos  30 dieną Vilniuje, V. A. Graičiūno gatvėje, vyks „D1Sport Drift Wars“ ketvirtasis etapas.

Tai street lygos šonaslydžio varžybos. Jų metu žiūrovai galės išvysti daug gražių ir galingų bolidų. Iki varžybų likus mažiau nei savaitei, organizatoriai praneša, kad į šį etapą užsiregistravo daug stiprių ir ankstesniuose sezonuose puikiai pasirodžiusių dalyvių iš visos Lietuvos, tad sekmadienį laukia nemažai įtemptų kovų. Šiuo metu jau užsiregistravo 55 sportininkai.

Sekmadienį ryte prasidės dalyvių registracija. Pirmuosius važiavimus žiūrovai galės išvysti jau nuo 10:30 - tuomet prasidės treniruotės, kurių metu pilotai susipažins su trasos konfigūracija. Treniruotės truks iki 14 valandos.  Iškart po jų prasidės kvalifikaciniai važiavimai. Dalyvių kvalifikacija planuojama nuo 14:00 iki 15:45. Kvalifikacinių važiavimų metu bus išrinkti stipriausi pilotai, kurie susirungs porinėse kovose. Kvalifikacijos metu kiekvienas dalyvis turės po tris važiavimus. Kiekvienas jų bus vertinamas balais, tačiau galutinį rezultatą, kas pateks į porinių važiavimų etapą, nulems vienintelis geriausias važiavimas. Maksimalus taškų skaičius vieno važiavimo metu – 100 balų. Po kvalifikacijos paaiškės TOP32 sportininkai, kurie susirungs porinėse kovose. Kvalifikaciją vainikuos dalyvių paradas. Parado metu žiūrovai galės stebėti visus dalyvius vienoje trasoje.

Pirmuose šių varžybų etapuose po kvalifikacijos patekti į TOP32 nebuvo labai didelis iššūkis. Tiek Utenoje, tiek ir Šiauliuose bei Panevėžyje užteko surinkti apie 50 taškų bent vieno važiavimo metu, norint patekti į tolimesnį etapą. Esant tokiam dideliam dalyvių skaičiui yra sunku prognozuoti, tačiau organizatoriai pažada, kad Vilniuje gerų važiavimų tikrai netruks. 

Šįkart poriniai važiavimai prasidės 16:15 ir truks iki 18:00 valandos. Po šios rungties paaiškės šio sezono street lygos ketvirtojo etapo prizininkai. Žinoma, varžybas vainikuos oficiali apdovanojimų ceremonija. Renginio metu žiūrovai turės išskirtinę galimybę iš arti stebėti šonaslydžio varžybas ir visą jų eigą, o tie, kuriems ši sporto šaka yra naujiena – susipažinti su šiuo sportu iš arčiau. Tie, kurie neturės galimybės atvykti ir gyvai stebėti varžybų, tai gali padaryti internete. Rezultatus bus galima stebėti worldofdrift.eu svetainėje, kurioje informacija bus atnaujinama po kiekvieno važiavimo.

Apžvelgiant praėjusius etapus matome, kad šį sezoną yra šiokių tokių tendencijų, tačiau prizininkų pakyla kiekvieną kartą varijuoja, aiškių sezono favoritų nėra. Utenoje po pirmojo etapo pirmoje vietoje buvo Modestas Navickas, antras liko Deividas Taraskevičius, trečioje vietoje Žygimantas Narbutas ir ketvirtas Marijus Ivanovas. Šiauliuose, antrajame etape, pirmą vietą užėmė Ž. Narbutas, antras liko Gediminas Žigutis, trečioje vietoje – Deividas Gečys, ketvirtas – Tomas Mikolaitis. Trečiajame „D1Sport Drift Wars“ etape, kuris vyko Panevėžyje, pirmą vietą užėmė svečias iš Latvijos Janis Berzinis, antroje vietoje buvo Justas Pupinas, trečias – Rytis Bužavas ir ketvirtas Rimvidas Prakuliauskas. Įdomu kaip rezultatai išsidėstys šį sekmadieni ketvirtajame etape, kuris vyks Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių