Savaitgalį pajūryje – burlenčių ir jėgos aitvarų varžybos

  • Teksto dydis:

Gegužės 25-27 dienomis, Klaipėdos rajone, Kintuose, visus burlenčių ir jėgos aitvarų sporto mėgėjus suburs kasmetinės varžybos „Baltic Cup”. Šis jau dvidešimt metų iš eilės organizuojamas renginys šiemet švenčia savo jubiliejų.

Sportininkus iš daugelio šalių sutraukiančios varžybos jubiliejaus proga žada nedideles permainas. Jos, anot organizatorių, turėtų maloniai nustebinti.

Viena iš rengiamų „Baltic Cup” naujienų – burlenčių ir jėgos aitvarų slalomas. To viso renginio istorijoje anksčiau nebuvo.

„Šiemet įtraukiame daugelio pamėgtą slalomo klasę. Taigi šį kartą dalyviai galės varžytis ne tik formulės, „Raceboard” bei dideliu dalyvių skaičiumi pasižyminčioje, vaikų „Techno 293” klasėje, bet ir slalome. Tarptautiniu mastu slalomas yra itin populiarus ir pamėgtas šio sporto profesionalų ir mėgėjų visose Baltijos šalyse”, – sakė vienas iš organizatorių Mindaugas Čirvinskas.

Negana to, šiemet „Baltic Cup” organizuos ir atskirtą burlenčių „Hydrofoil” įskaitą. Būtent ši rungtis itin sparčiai populiarėja visame pasaulyje.

Kiekvienais metais šis renginys sutraukia vis daugiau ekstremalaus sporto mėgėjų.  Pasak varžybų rengėjų, minėtos naujienos, turėtų pritraukti dar daugiau sportininkų ir entuziastų.

„Baltic Cup” vyks visą savaitgalį Klaipėdos rajone, Kintuose, Suvernų kaime. Pirmasis startas planuojamas gegužės 25 d., penktadienį, 12 val.

Renginį organizuoja viešoji įstaiga „Ekstremalus sportas”, populiarinti bei vienijanti šio sporto mėgėjus bei daug dėmesio skirianti jaunimo ugdymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių