Savaitgalį paaiškės Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalo dalyvės

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį paaiškės Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalo dalyvės.

Keturios stipriausios Lietuvos moterų komandos jau penktadienį pradės intriguojančias pusfinalių serijas iki dviejų pergalių.

Paskutine pusfinalio dalyve šios savaitės viduryje tapo Vilniaus „SM Tauro-Claire-VTC“ komanda, kuri namuose 3-0 (25:20, 25:22, 25:19) nugalėjo Lietuvos jaunių rinktinę. Kaune vykusias pirmąsias rungtynes vilnietės taip pat laimėjo 3-0.

Pusfinalyje „SM Tauro-Claire-VTC“ klubo lauks grėsminga varžovė – pirmą kartą Baltijos čempione tapusi Kauno „Kauno-ASU“ ekipa. Puikiai šiame sezone rungtyniaujančios kaunietės tik nuo šio etapo prisijungė prie Lietuvos čempionato ir dabar Savo pagrindinį tikslą – patekimą į pusfinalį – įvykdžiusios jaunosios vilnietės dabar galės be didesnio spaudimo priešintis čempionato favoritėms. Ar tai pavyks, paaiškės jau penktadienį ir šeštadienį.

Tuo tarpu taip pat sėkmingai Baltijos lygoje žaidusios ir tarp aštuonių stipriausių ekipų patekusios Jonavos „Achemos-KKSC“ ir Alytaus „Prekybos-Paramos“ tinklininkės Lietuvos pirmenybėse jau turėjo įveikti ketvirtfinalio etapo. Jame abi komandos nesunkiai įveikė savo varžoves ir dabar tarpusavyje kausis dėl išvajoto bilieto į finalą.

Jonavos ir Alytaus klubų akistatos šį sezoną kelia didelį susidomėjimą. Baltijos čempionate abu kartus pergales šventė „Prekyba-Parama“: 3-0 (25:18, 25:18, 25:19) Alytuje ir 3-0 (25:20, 25:19, 25:23) Jonavoje, tačiau galutinėje pirmenybių lentelėje „Achema-KKSC“ užėmė šeštąją vietą, o Alytaus komanda – aštuntąją. Nuspėti rungtynių ir serijos laimėtoją – labai sudėtinga, todėl žiūrovų Alytuje ir Jonavoje lauki intriguojantys mūšiai.

Tvarkaraštis

Penktadienis

18.00 Alytaus „Prekyba-Parama“ – Jonavos „Achema-KKSC“, Miklusėnų g. 38, Alytus 19.00 „Kaunas-ASU“ – Vilniaus „SM Tauras-Claire-VTC“, Studentų g. 11, Kauno raj.

Šeštadienis

14.00 Jonavos „Achema-KKSC“ – Alytaus „Prekyba-Parama“, Vasario 16-osios g. 1, Jonava 18.00 Vilniaus „SM Tauras-Claire-VTC“ – „Kaunas-ASU“, Studentų g. 39 (LEU didžioji salė), Vilnius

Sekmadienis

(Jei prireiks) 12.00 Alytaus „Prekyba-Parama“ – Jonavos „Achema-KKSC“, Miklusėnų g. 38, Alytus (Jei prireiks) 12.00 „Kaunas-ASU“ – „SM Tauras-Claire-VTC“, Studentų g. 11, Kauno raj.

Finalai balandžio 8-9 dienomis vyks Šiaulių arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių