Savaitgalį Klaipėdoje – rankinio šventė

Rankinio gerbėjai džiūgauja – šį savaitgalį į uostamiestį suplūs stipriausios šalies vyrų ir moterų komandos, sieksiančios iškovoti Lietuvos rankinio federacijos taures.

Finalinio ketverto varžybos pajūryje vyks pirmą kartą.

Moterų turnyre uostamiesčio garbę gins „Dragūno-Viesulo“ komanda, o vyrų – daugkartiniai Lietuvos čempionai ir taurės nugalėtojai „Dragūno“ rankininkai. Pastarųjų laukia nelengva užduotis – išsaugoti prieš metus iškovotą taurę.

Prieš pusfinalio dvikovą su Vilniaus „Šviesa-Egle“, Klaipėdos moterų komandos vyr. trenerė Auksuolė Stropienė teigė, kad jos auklėtinėms tokio lygio varžybos bus itin naudinga patirtis.

„Mūsų merginų ekipa yra dar labai jauno amžiaus. Beveik visos žaidėjos – moksleivės. Joms tenka grumtis su galingesnėmis ir tvirtesnėmis varžovėmis. Mūsų pagrindinės žaidėjos amžiumi prilygsta varžovių jauniausioms rankininkėms. Į aikštę eisime kovoti dėl pergalės. Apie finalą kalbėti dar anksti, kaupiamės pusfinaliui, kuriame reikės atiduoti visas jėgas. Bet kuriuo atveju tokio lygio varžybos suteiks neįkainojamos naudos jaunosioms Klaipėdos rankininkėms“, – mano A.Stropienė.

O vyrų komandos strategas Artūras Juškėnas sakė, jog rankinio sirgalių laukia įspūdingos dvikovos: „Savaitgalį į Klaipėdą atvažiuos stipriausios rankinio komandos, mieste bus tikra šventė. Savo žiūrovus esame išlepinę pergalėmis, todėl norėtume, kad taurės finalinio ketverto varžybose mus palaikytų sausakimša salė. Komandai keliamas tikslas yra tik vienas – iškovoti taurę. Bus velniškai sunku, nes varžovai vieni kitus gerai pažįsta.“

Varžybos vyks Sporto arenoje (Taikos pr. 61 A). Šeštadienį rungtynių pradžia 12 val., o sekmadienį lemiamos kovos prasidės 15 val.

Tvarkaraštis

Šeštadienis

12 val. Kauno rajono „Garliava SM-CASCADA“ – Kauno „ACME-GAJA-Žalgiris“

14 val. Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ – Vilniaus „Šviesa-Eglė“

16 val. Klaipėdos „Dragūnas“ – Alytaus „Almeida-Stronglasas“

18 val. Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ – Vilniaus „Vilnius“

Sekmadienis

15 val. moterų komandų finalas

17 val. vyrų komandų finalas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių