Sąnarių skausmai išnyko kartu su kilogramais

  • Teksto dydis:

Rimui Ramanauskui prireikė poros metų žengti lemtingą žingsnį, kuris iš esmės pakeitė jo gyvenimą. 27 metų vyras šypsosi prisiminęs, kaip ilgai kaupė ryžtą pagaliau pradėti rimtai sportuoti ir atsikratyti ant kūno susikaupusių papildomų kilogramų. Įsigyti sportinę aprangą ir praverti sporto klubo duris paskatino kolegės, savo pavyzdžiu įrodžiusios, kiek daug naudos ir malonumo suteikia judėjimas.

Be vaistų – nė dienos

Praėjusių metų gegužę Rimo svoris siekė 124 kilogramus. Dėl savo išvaizdos vaikinas nekompleksavo, tačiau, padidėjus antsvoriui, smarkiai paūmėjo kelių sąnarių skausmai. Tuokart Rimas dirbo virėju ir, prisipažino, kad be skausmo malšinamųjų vaistų niekaip nebūtų ištvėręs 16 valandų darbo dienos. Ypač skaudėdavo ilgiau pastovėjus ar lipant laiptais.

Iš Rimo pasakojimo susidaro įspūdis, kad numesti 36 kilogramus per metus – ne tokia jau sunki užduotis.

Sveikatingumo ir sporto klube "Apelsinas" Rimo pasiekta pažanga jo asmeninis treneris Ovidijus Čepaitis nė kiek nesistebi: "Jis labiausiai užsispyręs iš visų klientų. Drausmingai vykdė visus mano nurodymus, nesiderėjo ir neprašė keisti programos. Dėl per mažo judėjimo ir antsvorio jo keliams teko per didelė apkrova. Kai sustiprinome raumenis, sumažinome svorį, krūvis pasiskirstė tolygiau, tad ir skausmas sumažėjo."

Atsisakė pusgaminių

Pasiryžo – ir pasiekė. Taip trumpai galima apibūdinti Rimo nueitą kelią. Vyras tikino, kad be trenerio pagalbos ir patarimų tikrai nebūtų pasiekęs tiek daug.

"Jis išmokė, kaip tinkamai atlikti pratimus. Be jo priežiūros juos būčiau daręs netaisyklingai, tad ir naudos būtų kur kas mažiau. Pamenu, kai pradėjau sportuoti, po kelių pratimų atsigulus būdavo labai sunku atsikelti, o dabar tiesiog pašoku aukštyn", – džiaugėsi Rimas.

Virėjo specialybę turintis vaikinas pripažino, kad sunkiau yra ne kaskart prisiversti sportuoti, bet rūpintis mityba.

Nors gaminti sau jam nesunku, kasdien grįžus po darbų reikia ne tik pasidaryti sveikesnę vakarienę, bet ir pasiruošti pietų porciją rytojui. Anksčiau, grįždamas iš darbo, jis tiesiog užbėgdavo į parduotuvę ir nusipirkdavo pusgaminių ar kitų greitų užkandžių alkiui numalšinti.

Tikslas – sustiprinti raumenis

Dėl to, kad teko atsisakyti saldėsių, Rimas nenusimena. Saldumynais jis ir anksčiau nepiktnaudžiaudavo.

Teko atsisakyti ir riebios mėsos, kvietinių miltų, apskritai miltinių patiekalų, riebių padažų. Vietoj jų dažniau valgo rupios duonos, grikių, į patiekalus nebededa cukraus. Jį retkarčiais pakeičia medumi.

Šiuo metu Rimas sveria apie 89 kilogramus. Dabar jo tikslas – stiprinti ir auginti raumenis. Jis ką tik baigė treniruotes su treneriu. Nuo šiol sveikatingumo klube "Apelsinas" sportuos savarankiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepades,

nepades, portretas
galit net nebandyti .jei pasitikit .tai pinigu metymas

Jonas

Jonas portretas
O kas nors bandėt vartoti papildus sąnariams, pvz su gliukozaminu? Man parekomendavo Bio-Glucosamine MEGA, labai gera ir natūrali sudėtis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių