S. Ritteris dvivietę irkluos su M. Griškoniu

  • Teksto dydis:

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Saulius Ritteris startuos su Mindaugu Griškoniu, o vienvietę valtį irkluos Europos jaunių čempionas Armandas Kelmelis.

Tokį sprendimą Lietuvos irklavimo federacija priėmė po to, kai S.Ritterio porininkas Rolandas Maščinskas patyrė traumą ir medikai konstatavo, kad irkluotojas olimpinėse žaidynėse startuoti negalės.

Federacijos vadovai konsultavosi su gydytojais, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) sporto direkcija, treneriu Giovanni Postiglione ir M.Griškoniui sutikus iš vienvietės valties persėsti į dvivietę, apie sprendimą oficialiai pranešė LTOK.

LTOK jau informavo Rio de Žaneiro organizacinį komitetą apie pasikeitimus irkluotojų rinktinėje. S.Ritteris ir M.Griškonis pradėjo treniruotis kartu.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, jose varžysis apie 10,5 tūkst. atletų iš 206 šalių. Pirmą kartą žaidynių istorijoje dalyvaus ir olimpinė pabėgėlių komanda. Į 2016-ųjų metų žaidynes įtrauktos dvi naujos sporto šakos – golfas ir regbis. 28 sporto šakų atstovai varžysis 32 arenose ir 7 futbolo stadionuose.  Lietuvai žaidynėse atstovaus 68 atletai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių