S. Maslobojevas apie kovą narve: tai mano jaunystės svajonė

  • Teksto dydis:

„Mišrieji kovos menai – tai mano jaunystės neišsipildžiusi svajonė, – sako vienas geriausių šalies kikbokso kovotojų Sergejus Maslobojevas. – Savo karjeros pradžioje dalyvaudavau kovose narve, tačiau tuo metu neturėjau tinkamos komandos ir tekdavo visko mokytis savarankiškai“.

Gegužės 3 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame tarptautiniame turnyre „MMA Bushido’77 Fighting Championship“ kovotojas sugrįš į narvą.

Šįkart smūgių techniką S. Maslobojevas gerina kartu su treneriu Andriumi Šipaila, imtynių žinias gilina su Londono olimpinių žaidynių prizininku Aleksandru Kazakevičiumi, o graplingo patirties semiasi iš Sergejaus Grečicho. 

„Kikbokse esu pasiekęs labai daug – tai, apie ką tik svajojau ir dar daugiau. Bet pavyko suburti tikrų profesionalų komandą, todėl būtų tiesiog kvaila nepasinaudoti proga, nesurizikuoti išpildyti dar vienos jaunystės svajonės, – kalba S. Maslobojevas. – Noriu pakelti Lietuvos mišriųjų kovos menų lygį į aukštesnį lygį“.

Besiruošdamas artėjančiai kovai S. Maslobojevas kasdien lankosi skirtinguose sporto klubuose. „Treniruotės tapo įvairesnės, jau skauda raumenis kitaip, – prisipažįsta kovotojas. – Tačiau tai mane motyvuoja, nes savo sugebėjimus noriu apginti ne žodžiais, o veiksmais. Nesumeluosiu, esu tikra našta imtynių treneriams, nes esu įpratęs kitaip stovėti, judėti, reaguoti į varžovo veiksmus. Esu beveik „žalias“ šioje srityje, bet dėkingas kantriems treneriams už pastangas ir norą padėti“.

S. Maslobojevas nuramino, kad žingsnis į mišriųjų kovos menų narvą nereiškia atsisveikinimo su kikboksu.

„Tikrai ne! – užtikrintai sako kovotojas. – Bandysiu dalyvauti ir ten, ir ten. Prioritetas bus organizacijos prestižas ir honoraro dydis. Narve noriu lėtai ir atsargiai „įsivažiuoti“ su lygiaverčiais varžovais. Po to norėčiau išbandyti jėgas Japonijos „Rizin“ organizacijoje. Lietuvos bushido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis veda derybas su japonais. Vėliau? Bandysiu save JAV rinkoje“.

Jau netrukus paaiškės, su kuo S. Maslobojevas Vilniuje surems pirštines. Sekite naujienas www.bushido.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Narvas, tai ne siaip ringas. Svarbu, kad neperdegtu pries kova. Jeigu "Kuvaldai" gerai sudelios kovas ir nebus traumu, tai pasieks, nes turi gerus duomenis. Tikiuosi issipildys jo planai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių