S. Krupeckaitei ir M. Marozaitei – Europos treko čempionato bronza!

  • Teksto dydis:

Lietuvos dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė tapo Sen Kventine, netoli Prancūzijos sostinės Paryžiaus, vykstančio septintojo Europos dviračių treko čempionato prizininkėmis. Panevėžietės komandų sprinto lenktynėse iškovojo bronzą. Tai – pirmasis Lietuvos atstovų medalis šiame čempionate.

Kovoje dėl trečios vietos S.Krupeckaitė ir M.Marozaitė du ratus įveikė per 33,871 sek. ir 0,084 sek. aplenkė olandes Shanne Braspennincx ir Kyrą Lamberink (33,955 sek.). Pirmąjį ratą pirma važiavo Simona, o per likusius 250 m savo sugebėjimus demonstravo Miglė.

Europos čempionių titulą apgynė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionės rusės Darija Šmeliova ir Anastasija Voinova (33,356 sek.). Jos kovoje dėl aukso 0,069 sek. aplenkė Ispanijos atstoves Tanią Calvo ir Heleną Casas (33,425 sek.).

Atrankos varžybose lietuvės buvo ketvirtos (34,202 sek.).

Šioje rungtyje dalyvavo devynios komandos.

Lietuvos dviratininkės Europos pirmenybių medalius komandų sprinto lenktynėse iškovojo po ketverių metų pertraukos. 2012 metų Senojo žemyno čempionate Panevėžyje S.Krupeckaitė su Gintare Gaivenyte iškovojo auksą.

Europos čempionate, kuris baigsis sekmadienį, dalyvauja septyni Lietuvos atstovai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių