S. Krupeckaitei – dar vienas Europos čempionato bronzos medalis

  • Teksto dydis:

Dviratininkė Simona Krupeckaitė dar kartą tapo Sen Kventine, netoli Prancūzijos sostinės Paryžiaus, vykstančio septinto Europos dviračių treko čempionato prizininke. Panevėžietė penktadienį keirino rungtyje iškovojo bronzos medalį. Tai – trečiasis Lietuvos atstovų medalis šiame čempionate.

2010 metų šios rungties pasaulio ir 2012 metų Europos čempionė pagrindiniame finale į priekį praleido ukrainietę Liubovę Basovą ir belgę Nicky Degrendelę. Ketvirtą vietą užėmė ispanė Helena Casas. Britė Rachel James finišo nepasiekė, o rusė Tatjana Kiseliova buvo diskavalifikuota.

Simona likus dviems ratams išsiveržė į priekį, tačiau lyderės pozicijos neišlaikė. Paskutiniuose metruose lietuvę aplenkė dvi varžovės.

Ketverių olimpinių žaidynių dalyvė S.Krupeckaitė laimėjo trečią pirmo etapo važiavimą (aplenkė šešias varžoves) ir tiesiogiai pateko į pusfinalį. Antrame antro etapo pusfinalyje 33-ejų metų dviratininkė vėl buvo pirma ir pelnė kelialapį į pagrindinį finalą (dėl 1-6 vietų).

Miglė Marozaitė pirmo etapo antrame važiavime finišavo priešpaskutinė, penkta, ir dėl patekimo į pusfinalį kovojo paguodos važiavime. Miglė laimėjo pirmą paguodos važiavimą ir pelnė kelialapį į pusfinalį. Jame 20-metei dviratininkei teko važiuoti kartu su S.Krupeckaite. Miglė finišavo priešpaskutinė, penkta, ir pateko į B finalą (dėl 7-12 vietų). Jame lietuvė finišavo paskutinė ir užėmė galutinę 12-ą vietą.

Keirino rungtyje (6 ratai) dviratininkai startuoja paskui specialiu mopedu važiuojantį greičio reguliuotoją, užimdami burtų tvarka nustatytas pozicijas, ir negali jo lenkti. Likus trims ratams iki finišo lyderis pasitraukia, leisdamas dviratininkams lenktyniauti likusį nuotolį.

Ketvirtadienį S.Krupeckaitė ir M.Marozaitė, kurias treniruoja Dmitrijus Leopoldas, komandų sprinto lenktynėse iškovojo bronzą, o skrečo rungtyje aukso medaliu pasipuošė Aušrinė Trebaitė.

Vyrų sprinto atrankos varžybose (31 dalyvis) 21-erių metų Vasilijus Lendelis (9,949 sek.) užėmė 12-ą, o jo bendraamžis Svajūnas Jonauskas (10,246 sek.) – 23-ią vietas. Į šešioliktfinalį pateko 18 geriausių dviratininkų.

V.Lendelis šešioliktfinalyje pralaimėjo vokiečiui Ericui Engleriui (7 vieta atrankoje). Laimėti paguodos važiavimą, kuriame dar dalyvavo du Ispanijos atstovai, ir patekti į aštuntfinalį Vasilijui nepavyko.

Moterų 3 km (12 ratų) asmeninėse persekiojimo lenktynėse (21 dalyvė) 20-metė Edita Mazurevičiūtė (3 min. 43,473 sek.) užėmė 15-ą, o 18-metė Olivija Baleišytė (3 min. 44,921; asmeninis rekordas) – 17-ą vietas.

Europos čempionate, kuris baigsis sekmadienį, dalyvauja septyni Lietuvos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga

vanga portretas
Didziule pagarba Simonai.Tyliai ir atkakliai sunkiai dirba savo darba. Rezultatai visada ateina! Zavimes ja begaliniai. VALIO SIMONAI IR ACIU!

valio

valio portretas
šaunuolės tos mūsų merginos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių