R.Vyšniauskui pasaulio čempionate koją pakišo temperatūra

Į Pietų Korėjoje vykusį pasaulio sunkiosios atletikos čempionatą nuvykęs Ramūnas Vyšniauskas, dėl pakilusios kūno temperatūros net nebuvo įleistas į salę.

Tituluočiausio Lietuvos sunkiaatlečio tėvas ir treneris Bronislavas Vyšniauskas neslėpė apmaudo dėl tokio organizatorių sprendimo, tvirtindamas, kad auklėtinis buvo gerai pasirengęs pirmenybėms.

Tokios pat nuomonės apie savo sportinę formą buvo ir 33 metų sportininkas, dievagojęsis, jog šiam pasaulio čempionatui rengėsi labai sąžiningai ir yra fiziškai bei psichologiškai tvirtas.

Kovoti dėl vertingiausių medalių nuvykęs lietuvis pateko į griežtų kiaulės gripo epidemijos įbaugintų medikų ratą, uoliai tikrinusių visus sunkiaatlečius.

R.Vyšniauskui ne pirmą kartą koją svarbiausiose varžybose pakiša asmeninė savijauta. Sporto mėgėjų atmintyje 2006 metais, kai nuvykęs į pasaulio čempionatą Dominikos respublikoje, apsinuodijo maistu ir dienas leido viešbutyje.

2004-aisiais Kijeve vykusiose Europos pirmenybėse šalies sunkiosios atletikos lyderis nepasirodė ant pakylos dėl kelio raiščių uždegimo.

Nesėkmė klaipėdietį aplankė ir praėjusiais metais Pekino olimpinėse žaidynėse, kai pasitraukė iš varžybų dėl kairiojo peties traumos.

Keturių olimpinių žaidynių dalyvio karjeroje būta dar juodesnių dienų. Prieš daugiau nei dešimt metų lietuvio organizme buvo rasta draudžiamų vartoti vaistų. Sportininkas teisinosi, jog vartojo maisto papildų, kuriuose galėjo būti neleistinų preparatų.

Pasaulio čempionate toje pačioje, kaip R.Vyšniauskas, iki 105 kg svorio grupėje kovojęs antrasis Lietuvos atstovas Egidijus Remėza tarp 19 dalyvių užėmė 11 vietą.

Šiemet į didįjį sportą sugrįžęs 26 metų klaipėdietis rovimo veiksmu iškėlė 170 kg, o stūmimo 210 kg štangą. Dvikovėje surinkęs 380 kg sumą, lietuvis B grupėje buvo antras.

Nugalėjo 2006 metų pasaulio ir Europos čempionas lenkas Marcinas Dolęga, dvikovėje surinkęs 421 kg (195/226). Sidabras atiteko Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojui rusui Dmitrijui Lapikovui - 416 kg (194/222), o bronza - Gruzijos atstovui Albertui Kuzilovui - 380 kg (187/221).


Šiame straipsnyje: Ramūnas Vyšniauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių