Rutulio stūmikas Š. Banevičius sėkmingesnių startų tikisi ateityje

Ketvirtadienį Prahos O2 arenoje (Čekija) trijų rungčių atrankos varžybomis prasidėjo Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas. Pirmąją varžybų dieną kelialapius į finalus išsidalijo vyrų šuolių į tolį bei moterų ir vyrų rutulio stūmimo rungčių dalyviai.

Tarp rutulio stūmikų debiutavo ir lietuvis 23-ejų metų Šarūnas Banevičius.

Pasal pranešimo, debiutas Lietuvos lengvaatlečiui nesusiklostė ne itin sėkmingai: geriausiu - trečiuoju bandymu - jis rutulį nustūmė 18,72 m bei tarp 33 dalyvių užėmė 23-ią vietą. Pirmasis bandymas siekė 17,68 m, o antras - 18,52 m.

"Užimta pozicija neatrodo labai prasta, bet kova turėjo būti su pačiu savimi, o aš tą kovą pralaimėjau. Nepavyko padaryti to, ką planavau ir dėl to yra truputį apmaudu. Vis tik patirtis, kurią šiandien įgijau, yra neįkainojama, - nesikrimto Š.Banevičius. - Sportinė forma yra gera, tačiau ne visada sekasi išpildyti tą, ką esi suplanavęs. Gal tai būtų pavykę vakar ar pavyktų rytoj, bet šiandien to nepadariau."

Sėkmingiausiai atrankos varžybose pasirodė vokietis Davidas Storlas, rutulį nustūmęs 21,23 m. Antrąją vietą užėmė Kroatijos rekordą pagerinęs Stipe Žuničius (20,67 m), trečią - taip pat naują šalies rekordą užfiksavęs Bobas Bertemesas iš Liuksemburgo (20,56 m).

Š.Banevičius su geriausiu karjeros rezultatu būtų pakilęs dešimt pozicijų aukščiau - į tryliktąją poziciją. Beje, visi 33 dalyviai bandymus atliko tame pačiame sektoriuje, o ne atskirose grupėse, kaip yra įprasta kituose aukščiausio lygio čempionatuose.

"Esu dalyvavęs universiadoje, kur dalyvių skaičius buvo panašus, tačiau ten mus suskirstė į dvi grupes, tad tiek laukti tarp bandymų reikėjo pirmą kartą gyvenime. Reikia būti ir tam pasiruošus, nes pauzės buvo labai ilgos. Tokie dalykai tik grūdina sportininko asmenybę. Manau, jog po dvejų metų sugrįšiu į Europos čempionatą ištaisęs klaidas ir visas bus labai gerai, - tikino geriausias Lietuvos rutulio stūmikas.

Nesėkmingai varžybos susiklostė vienai didžiausių Latvijos vilčių Mariui Urtanui, kurio visi trys bandymai buvo neįskaityti. Antrąjį sezono rezultatą tarp visų dalyvių turėjęs čekas Tomašas Stanekas, kaip ir dar keturi sportininkai, taip pat baigė varžybas neatlikęs nė vieno sėkmingo bandymo.

Š.Banevičius į gimtinę vyks šeštadienį ir jau kitą savaitę pradės pasiruošimą vasaros sezonui. "Laukti nėra ko", - šyptelėjo lengvaatletis.

Penktadienį pasirodymą Europos čempionate Prahoje pradės Sonata Tamošaitytė (60 m barjerinis bėgimas) ir didžiausia Lietuvos komandos viltis - šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių