Garsus rusų komentatorius prognozavo taikliai: Rūtai užtektų ir sidabro

  • Teksto dydis:

Dmitrijus Gubernijevas – vienas garsiausių Rusijos televizijos komentatorių. Profesionalus, iškalbingas ir skandalingas. Nuolat pabrėžiantis savo plačiosios tėvynės didybę, bet savo futbolo rinktinės vartininką pavadinęs šūdu vartuose.

Toks jis yra ir eteryje, ir gyvenime. Iš Barselonos kiekvieną vakarą Dmitrijus perduoda reportažus kanalo „Rossija“ žiūrovams, tautiečiams pasakoja apie savo tėvynainių pergales pasaulio vandens sporto šakų čempionate. Nors šeštadienio vakarą žurnalistas rengėsi pranešti džiugią žinią apie Julijos Jefimovos pasiektą pergalę ir pasaulio rekordą 50 metrų krūtine plaukimo varžybose, jam teko perdėlioti mintis. Rūta Meilutytė tą patį vakarą iš rusės rekordą atėmė, drauge susigrąžindama ir finalo favoritės statusą.

Prieš šį vakarą 19.08 val. vyksiantį finalą D. Gubernijevas pasidalino mintimis apie lemiamą R. Meilutytės ir J. Jefimovos akistatą bei savo požiūriu į mūsų sporto laimėjimus.

„Šįvakar Julia atakuos! Būkite tikri. Kova dar nebaigta“, - neabejojo D. Gubernijevas.

- Kokie jūsų įspūdžiai apie čempionatą Barselonoje?

- Pirmiausia, noriu pasakyti: aš Rūtos Meilutytės fanas (juokiasi. – aut. past.). Apie ją sužinojau pernai, kai ji pirmą kartą išniro Londono olimpinėse žaidynėse. Išgirdau ir tą dramatišką jos gyvenimo istoriją – apie tragediją šeimoje, jos tėtį. Man malonu, kad Lietuva sau išsaugojo šią sportininkę. Kiek žinau, jūsų šalies valdžia neabejinga šitam reikalui. Man labai patinka Lietuva, esu buvęs jūsų šalyje. Manau, kad politikai sporte – ne vieta. Turiu ten daug draugų. Norėčiau, kad Rūtos sėkmė padėtų kelti sportą jūsų šalyje. Tegul ji treniruojasi Didžiojoje Britanijoje, bet ji - jūsų atstovė. Mes seniai žinome didingą Lietuvos krepšinį. Nuo šiol mes žinome ir didžią Lietuvos plaukikę Rūtą. Ji - puiki mergina. Teko su ja pabendrauti. Todėl įspūdžiai - patys geriausi, net nepaisant to, kad ji 100 metrų distancijoje laimėjo auksą, kurį galėjo laimėti mūsų Julia. 50 metrų pusfinalyje mačiau kaip Julia, iš kurios Meilutytė ką tik atėmė rekordą, priplaukė prie lietuvės ir apkabino. Tai nuostabu! Tai ir vadinama “Fair Play” (Garbingu žaidimu – aut. past.). Tai pavyzdys visiems kaip reikia bendrauti. Žiūrėk, netrukus ir mūsų šalių politikai išmoks bendradarbiauti. Ir paprasti žmonės vieni į kitus ims kitaip žiūrėti.

- Atrodytų, kad sergate ne už J. Jefimovą, o už R. Meilutytę?

- Na, ne. Aš - Rusijos sporto gerbėjas. Tiesa, per auksinių laikų Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA kovas, aš visuomet palaikiau „Žalgirį“. Man labai patiko šį komanda. Vėliau dėl to ant manęs labai pyko Sergejus Tarakanovas (legendinis CSKA krepšininkas. – aut. past.). Buvo sunku su juo bendrauti. Grįžtant prie Rūtos. Aš nė kiek nenusiminiau, kad Rūta atėmė tą rekordą. Bet tikiuosi, kad J. Jefimova nugalės finale. Julia tikrai atakuos. Šturmuos ir tą rekordą, kurį pasiekė Rūta.
Jūs jau nepykite, bet R.Meilutytei ir antra viena būtų didelis pasiekimas. Bet netgi jei laimėtų Rūta, tragedijos nebus. Bus liūdniau, bet – ne tragedija. Tegul nugali stipriausia.

- Neseniai Lietuvoje kilo skandaliukas, po to, kai vienas Rusijos televizijos komentatorių eteryje pareiškė, kad R. Meilutytės pergalėse yra ir sovietinės plaukimo mokyklos nuopelnas...

- Klausykite, nežinau, ar parašysite mano šiuos žodžius, bet naudodamasis proga noriu pasakyti: Lietuva, užteks kompleksuoti! Maža ką leptelėjo mūsų komentatorius. Mūsų darbas toks. Visko pasitaiko. Aišku, kad tai – nesąmonė. Juk mergytei vos 16-ka. Kokia čia sovietų mokykla? Bet aš palinkėčiau abiems šalims neelektrinti atmosferos. Geriau draugaukime, nueikime kartu alaus. Ir viskas bus gerai. Pavyzdžiui, kai Valerijus Tichonenka (buvęs garsus CSKA krepšininkas) turėjo rimtų problemų, jis paskambino Sabui. Ir tas jam padėjo. Juk mūsų šalyje dirba ir Valdemaras Chomičius, ir Rimas Kurtinaitis. Ką gi mes galime dalintis? Net jei koks žurnalistas dėl nežinojimo kažką pasakė. Kokie čia gali būti skandalai? Be to, jei jau visai sąžiningai, juk ir Lietuva Rūtos nerengė olimpinėms žaidynės ar pasaulio čempionatui. Juk ji jau daug metų treniruojasi Didžiojoje Britanijoje. Taip, kad visiems reikia nusiraminti ir prisiminti, kad mes – kaimynai, o kaimynams pyktis nevalia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytka

vytka portretas
Guberninas geriausias!

skaitytojas

skaitytojas portretas
gerai kad dar yra protingai mastanciu zmoniu gerbiu toki zmogu.

Akinfejev

Akinfejev portretas
zasranec
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių