Rusija išvengė naujų WADA sankcijų

  • Teksto dydis:

Rusija išvengė naujų Pasaulinės dopingo antūros (WADA) sankcijų, tačiau ir toliau turi laikytis iškeltų sąlygų, kad išliktų WADA nare.

WADA vykdomasis komitetas vieningai patvirtino priežiūros komiteto rekomendacijas po to, kai WADA ekspertams buvo suteiktas laisvas priėjimas prie Maskvos antidopingo laboratorijos duomenų, nors nustatytas terminas (iki 2018 metų gruodžio 31 dienos) jau buvo pasibaigęs. Vis dėlto, Rusijai teks iki birželio 30 dienos iš naujo patikrinti įtarimą keliančius laboratorijos mėginius. 2015 metais WADA dėl visuotinai paplitusios ir valstybės palaikomos dopingo praktikos apribojo Rusijos antidopingo agentūros teises, tačiau praėjusių metų rugsėjį apribojimus atšaukė.

Pasak WADA prezidento Craigo Reedie, agentūra „džiaugiasi nuo praėjusių metų rugsėjo pasiektu progresu, sprendžiant dopingo klausimus Rusijoje“. Anot WADA vadovo, „duomenų rinkimas yra itin svarbus žingsnis ir sunkiai įgyvendinamas“. C. Reedie tvirtino, kad iki galutinio problemos sprendimo dar toli, tačiau džiaugėsi jau atliktu darbu.


Šiame straipsnyje: sankcijosWADARusijadopingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių