R.Poškus neketina užsibūti Izraelyje

Lietuvos rinktinės puolėjas Robertas Poškus baigė ilgas naujo klubo paieškas. Ne vienerius metus Rusijoje praleidęs futbolininkas iki sezono pabaigos persikelia į Izraelį, kur atstovaus "Bnei Sakhnin" komandai.

Šiemet pasibaigus sutarčiai R.Poškus paliko Sankt Peterburgo "Zenit" klubą, kuriame žaisti negavo jau seniai. Tačiau naujo klubo paieškos lietuviui užsitęsė ir jam nepavyko pasirašyti kontrakto nei su Rusijos, nei su Ukrainos klubais.

Pasak, R.Poškaus, jis ilgai užsibūti Izraelyje nežada, ir šią šalį pasirinko todėl, kad čempionatas jame tęsis ir kitą pavasarį. "Labai patiko ir gyvenimo sąlygos bei oras", - futbolas.lt sakė žaidėjas.

- Ar jau pasirašėte sutartį su naujuoju klubu?

- Taip, aštuoniems mėnesiams - iki sezono pabaigos. Klubas norėjo pasirašyti trejiems metams, bet aš to nenorėjau.

- Nenorite ilgai užsilikti Izraelyje?

- Tiek ilgai likti nežadėjau. Be to, finansinės sąlygos ne tos, kad norėčiau čia praleisti trejus metus.

- Kodėl tada pasirinkote būtent šį klubą?

- O kur reikėjo eiti? Į Rusiją ir Ukrainą, kur po pusantro mėnesio bus pertrauka? Čia čempionatas vyks toliau. Labiau man patiko gyvenimo sąlygos, geras oras. Atvykau čia ne tik dėl pinigų.

- Kaip atradote šią komandą?

- Ieškoti ir nereikėjo. Agentas pasiūlė, atvykau, perėjau medicininę apžiūrą ir pasilikau. Treneris yra matęs mane žaidžiant, todėl nereikėjo daug pastangų.

- Ar gyvenate Sachnino miestelyje?

- Ne, jame tik treniruojuosi. Gyvenu netoliese esančioje kurortinėje Akrėje prie jūros.

- Ar jau galite ką nors pasakyti apie Izraelio čempionato lygį?

- Ne daug ką. Tik suprantu, kad čia žaidžiama šiurkštokai. Dažnai gynėjai kerta per kojas. Lygis - vidutinis. Tikrai neprilygsta Rusijai.

- Bet Rusijoje turbūt taip pat ne patys švelniausi gynėjai...

- Bet ten tai daroma protingiau. Gal tada, kada reikia, o čia - be reikalo, net per treniruotes. Mūsų komanda kone kiekvienas rungtynes gauna po raudoną kortelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių