R.Narkus: S.Weemso gydymas vyksta kryptingai

Savaitgalį vykusiose rungtynėse su Prienų „Rūdupio“ komanda traumą patyręs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Sonny Weemsas kasdien lankosi pas gydytojus ir nekantriai laukia galutinio medikų verdikto.

Baltijos krepšinio lygos (BBL) mače nesėkmingai kryptelėjęs koją amerikietis susižeidė čiurną. Šiomis dienomis jam yra nuodugniai atliekamos visos reikiamos medicininės procedūros, o tiksli traumos diagnozė paaiškės atslūgus čiurnos tynimui.

„Kalbos, kad nesirūpiname Sonny sveikata yra absurdiškos, - dienraščiui teigė „Žalgirio“ komandos gydytojas Robertas Narkus. - Iškart po rungtynių nuvykome į ligoninę, kur koja buvo peršviesta rentgeno spinduliais. Lūžių ar skilimų nebuvo aptikta. Sekmadienį atlikome echoskopijos tyrimą, kuris nieko naujo neparodė.“

Pasak gydytojo, tiksliai diagnozei nustatyti yra reikalingas magnetinio rezonanso tyrimas, tačiau norint jį atlikti ir gauti tikslius rezultatus, reikėtų sulaukti, kol atslūgs krepšininko kojos patinimas.

„Kol kas koja dar ištinusi, viduje yra kraujosruvų, todėl jei dabar atliktume tyrimą, rezultatai nebūtų tikslūs“, - sakė gydytojas.

„Žalgirio“ atstovų teigimu, S.Weemso koja yra nuolat šaldoma, legionieriui atliekama ir daugybė kitų papildomų medicininių procedūrų. Pirmadienį „Žalgirio“ krepšininkai turėjo laisvą dieną, tačiau komandos gydytojai buvo susitikę su S.Weemsu, atliko fizioterapines procedūras, atšaldė sužeistą vietą, ištepė tepalu, žaidėjui davė medikamentų.

Pirminėmis prognozėmis, S.Weemsas į rikiuotę sugrįš ne anksčiau nei po mėnesio.

Komentaras

Dalius Barkauskas

Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas

Kalbant apie čiurnos patempimą, kiekvienas atvejis yra skirtingas. Reikia įvertinti, ar raiščių vientisumas yra pažeistas, ar ne. Mediciniškai primityviausiai galėtume išskirti tris patempimo laipsnius. Pirma, raištis pažeistas, tačiau jo vientisumas nenukentėjo. Tokiu atveju sportininkas jaučia skausmą, tačiau nėra jokios kraujosruvos. Tuomet čiurna išgydoma per 2-4 dienas. Kitas atvejis, kai raiščių vientisumas yra šiek tiek pažeistas, matosi kraujosruvos. Toks gydymas užtrunka iki 3-4 savaičių. Šiuo atveju labai daug kas priklauso nuo sportininko valios savybių. Šiuolaikinėmis priemonėmis būtų galima jį pastatytį ant kojų jau po 3-4 dienų, tačiau po to galima turėti pasekmių – gydymas gali būti žymiai ilgesnis. Trečias atvejis – nuplyšęs raištis ir sąnario nestabilumas. Tokiu atveju jau reikalingas rimtas gydymas, o viskas užtrukti gali net iki dviejų mėnesių. Kiekvieno sportininko valios savybės yra skirtingos. Būna atvejų, kai žmogus skundžiasi, nes jam labai skauda, tačiau mediciniškai tai gali būti lengvas patempimas be raiščių pažeidimo.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisSonny Weemsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hyper

Hyper portretas
Sonny welcome back.

miznius

miznius portretas
juodukas

Tynimui

Tynimui portretas
Šiomis dienomis jam yra nuodugniai atliekamos visos reikiamos medicininės procedūros, o tiksli traumos diagnozė paaiškės atslūgus čiurnos tynimui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių