R.Meilutytė teigia dar nesupratusi, ką padarė

“Kojos linko, meldžiausi, kad nepargriūčiau”, - akimirkas, kai ant kaklo pajuto olimpinio aukso svorį, prisiminė olimpiados sensacija Rūta Meilutytė.

Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė dvi dienas sprogdino auksines bombas Londono olimpiadoje. Atrankos varžybose, pusfinalyje ir finale visas konkurentes už nugaros palikusi 15-metė pirmą plaukimo aukso medalį nuo 1980 m. Maskvos olimpinių žaidynių, kur triumfavo Lina Kačiušytė ir Robertas Žulpa.

Greičiausiai starte į signalą sureagavusi lietuvė Londono olimpiniame baseine pirmavo nuo pirmo iki paskutinio distancijos metro. 100 m krūtine lietuvė įveikė per 1 min. 5,47 sek. Antra finišavo amerikietė Rebecca Soni (1 min. 5,55 sek.), o trečia liko japonė Satomi Suzuki (1 min. 6,46 sek.).

Per apdovanojimą ašarų nesulaikiusi R. Meilutytė dar po kelių minučių jau buvo kiek sutramdžiusi emocijas ir atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

- Ar jau supratai, ką padarei?

- Kol kas dar ne.

- Per apdovanojimą negalėjai sulaikyti ašarų. Ką jautei?

- Nežinau, visos emocijos tiesiog suėjo į vieną. Kojos linko, meldžiausi, kad nepargriūčiau.

- Kam labiausiai esi dėkinga už pergalę?

- Savo šeimai, draugams, treneriams.

- Ar plaukdama jautei, kad tave vejasi Rebbeca Soni?

- Mačiau. Bet stengiausi į nieką nežiūrėti.

- Tribūnose sėdėjo ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, pasilikusi Londone specialiai dėl tavo finalo. Ką tau tai reiškia?

- Labai didelė garbė, kad ji atėjo ir žiūrėjo mano plaukimą. Smagu, kad domisi, nes plaukimas ne itin populiari sporto šaka Lietuvoje. Tikėkimės, kad dabar labiau išpopuliarės.

- Ar žinai, kokią premiją gausi už auksą?

- Ne.

- 400 tūkstančių litų.

- Gali būti.

- Kur juos leisi?

- Neleisiu.

- Ką norėtum palinkėti gerbėjams, kurie tave palaikė?

- Padėkoti, kad visą laiką palaikė ir tikėjo manimi.

- Ar finalas vyko taip, kaip buvai numačiusi?

- Taip. Žinoma, visąlaik yra kažkokių mažų klaidelių. Bet pažiūrėsiu įrašą ir bandysiu jas ištaisyti. Viskas, manau, ėjosi gerai.

- Ką galvojai, kai jau pasiekei baseino sienelę?

- Nieko. Tiesiog galvoje buvo pilna įvairiausių minčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

milda

milda portretas
Si mergaite padare stebukla, verkem visi matydami ja. Lietuva gali ir tokiu vaiku uzaugint. Dieve duok tau vaikeli dideles sekmes ir tavo teveliams

mielieji

mielieji portretas
jus palyginkit sitos saunuoles nuotrauka su Kedyte,jos tokios panasios, ir is sudejimo,ir is veiduko,ir is judrumo bei valios stiprumo,ziuriu i sia jauna sporto grazuole,laimejusia aukso medali ir pagalvoju, o kad Deimante laimetu auksine pergale pries neteisinguma vaiku atzvilgiu,tai butu pirmas aukso medalis pries Lietuvos neteisine valstybe,ir tada man kyla klausimas--o kaip tai galetu pavykti,ogi yar paprastas atsakymas,--kiekvienam is musu tereikia per seimo rinkimus prabalsuoti uz "Drasos kelio"p-ja,kurioje slypi amzinatelsi,Kedzio dvasia ir jo ikalintos dukters asaros ,Lietuvos zmoniu svajones ir emigrantu ilgesys,zmones -vienykimes kartu su Neringa ir jos brolio vardu pavadinta p-ja, sekmes visiems Lietuvos sportininkams olimpiadoje ,ir mums visiems -- samoningume!

lina

lina portretas
Verkiau ir aš,kad tik nebūtų ko panaudojus ir neatimtų to medalio.Puiki mergina,tikra Lietuvaitė.Garbė jos tėčiui anksti tapus našliu ir sugebėjusiu išlaikyti ir patriotiškai išauklėti 3 vaikus,garbė MOČIUTEI savo likusį gyvenimą pašventusią anūkams ,tokiais momentais tikrai yra ko ir kuo didžiuotis.Ir nereikia čia ,,prisimazinti'' visokioms partijoms ir tapatinimais su violetiniais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių