R.Meilutytė pasaulio jaunimo čempionate įveikė dar vieną barjerą

  • Teksto dydis:

Jau tris medalius Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančiame pasaulio jaunimo (merginų 14-17 metų amžiaus ir vaikinų 15-18 metų amžiaus) plaukimo čempionate iškovojusi Rūta Meilutytė ketvirtadienį savo taupyklę galės papildyti dar dviem apdovanojimais.Išvakarėse į 100 m rungties krūtine finalą kelialapį iškovojusi pasaulio, Europos ir olimpinė čempionė ketvirtadienį buvo greičiausia 200 m kompleksinio plaukimo atrankoje - 2 minutės 15,10 sekundės - ir pateko į finalą.

Antrąją vietą šios rungties kvalifikacijoje užėmė japonė Emu Higuchi (2:15,15), o trečia liko amerikietė Ella Eastin (2:15,34).

Ketvirtadienį vakarinėse varžybose R. Meilutytė dar turėtų varžytis 50 m nugara rungties pusfinalyje, tačiau atsisakė plaukti 50 m peteliške rungties finale.

Antradienį Rūta Meilutytė iškovojo auksą plaukdama 50 m krūtine ir su Lietuvos komandos draugais džiaugėsi sidabru mišrioje 4 po 100 m kompleksinio plaukimo estafetėje, o trečiadienį tenkinosi sidabro medaliu 100 laisvu stiliumi nuotolyje.

Dar vieną sidabro medalį Lietuvai šiose pirmenybėse yra iškovojęs Danas Rapšys (100 m nugara), kuris ketvirtadienį varžysis 50 m nugara rungties finale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių