R.Javtokas: Rusijoje liksiu, kol laimėsiu titulą

Robertui Javtokui patinka naujoje komandoje. Vasarą iš Maskvos „Dinamo“ į Maskvos srities „Chimki“ persikėlęs „centras“ minimaliai pakeitė aplinką, bet tiki, kad pasikeitimai gali padėti pasiekti tai, dėl ko jis vis lieka Rusijoje - iškovoti čempiono trofėjų.

„Iš čia neišvyksiu, kol nelaimėsiu titulo“, - nusišypsojo trečia sezoną Rusijoje pradedantis Javtokas, paklaustas, kiek ilgai rungtyniaus šioje šalyje, rašo basketnews.lt.

Pateikiame krepšininko interviu Rusijos sporto svetainei championat.ru.

- Robertai, ar jau aiškėja „Chimki“ komandos žaidimo braižas?

- Sunku pasakyti. Greičiausiai ne. Vasarą komandoje įvyko daug pokyčių, atėjo daug naujų krepšininkų, bet visi jie - labai stiprūs. Treneris taip pat geras, todėl mums belieka žaisti. Sužaidėme kelias draugiškas rungtynes, dalyvavome turnyre Kipre, kur susitikome su Atėnų „Panathinaikos“. Manau, kad su kiekvienomis rungtynėmis vienas kitą jaučiame vis geriau. Gaila, kad sezono pradžioje dar nesame geriausios sportinės formos, bet ją, manau, pasieksime su laiku.

- Praėjusį sezoną komandos gerbėjai daug tikėjosi dėl tokių krepšininkų kaip Carlosas Delfino ar Jorge Garbajosa. Jūsų nuomone, ar dabartinė komanda yra stipresnė už pernykštę?

- Man sunku apie tai kalbėti, nes praėjusį sezoną nežaidžiau „Chimki“ komandoje. Su „Dinamo“ žaidžiau prieš „Chimki“ - tiek laimėdavome, tiek pralaimėdavome. Žinau, kad gerbėjai tikėjo Jorge ir Carlosu ir ne tik kad tikėjosi, bet buvo praktiškai tikri, kad iškovos auksą. Dabar gerbėjai iš mūsų tikisi ne mažiau, nes surinkti tokie pat ambicingi ir patyrę krepšininkai, kurie nori iškovoti pergales. Aš visada sezono pradžioje tikiuosi, kad tie metai bus sėkmingesni nei praėję. Taigi mes bandysime pradžiuginti savo gerbėjus.

- Kaip reaguoji į tai, kad Rusijos komandoje rusiškai kalbančių žaidėjų yra kur kas mažiau nei užsieniečių, o ispanų kolonija vis auga?

- Logiška, kad treneris į komandą kviečiasi tuos žaidėjus, kuriuos geriausiai pažįsta. Tai normali praktika ir negaliu sakyti, kad ji mane jaudina. Džiaugiuosi, kad treneris yra komandoje, kuri sau kelia aukščiausius tikslus. Man čia patinka nuo pirmosios atvykimo dienos. O ispaniškai dar nereikia mokytis ir ačiū Dievui dėl to. Komandoje vienintelis Cabezas nekalba angliškai - visi kiti gali bent minimaliai susikalbėti. Aš pats būčiau patenkintas galėdamas išmokti bet kokią kalbą.

- Prisipažinkite, Rusijoje liksite iki karjeros pabaigos, ar išvyksite rungtyniauti į kitą šalį?

- Rusijoje kol kas nieko nesu laimėjęs, todėl kol nelaimėsiu, tol ir neišvyksiu. Tai principo reikalas, nes Lietuvoje esu tapęs čempionu, Graikijoje - taip pat, o Rusijoje - ne. Dabar atstovauju stipriai komandai ir tikiuosi, kad papildysiu savo titulų bei apdovanojimų kolekciją.

- Jūsų manymu, ar „Chimki“ šį sezoną yra kaip niekada arti čempionų titulo Rusijoje, atsižvelgiant į permainas CSKA klube?

- Nenoriu spėlioti, kas taps čempionu, bet galiu patikinti, kad atiduosime visas jėgas, kad taptume geriausiais šalyje. Nežinau, kaip pasikeitė CSKA žaidimas atvykus naujiems krepšininkams, tačiau iš prigimties esu optimistas ir tikiuosi, kad laimėsime. Mažų mažiausiai mes stengsimės tai padaryti.


Šiame straipsnyje: robertas javtokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių