Rio de Žaneire suimtas Europos TOK vadovas

  • Teksto dydis:

Rio de Žaneire, kur šiuo metu vyksta vasaros olimpinės žaidynės, trečiadienį suimtas Europos Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovas Patrickas Hickey (Patrikas Hikis), figūruojantis tyrime dėl nelegalaus bilietų į olimpiados varžybas pardavimo, pranešė policija.

Policija ėmėsi veiksmų, kad įvykdytų „arešto orderį, išduotą dėl Patricko Josepho Hickey (Patriko Džozefo Hikio) iš Airijos, kuris yra Tarptautinio olimpinio komiteto narys“, rašoma policijos pranešime.

„Jis buvo suimtas“, – patvirtino policijos atstovas.

71 metų P.Hickey, Airijos olimpinio komiteto vadovas, sakė, kad „sieks visiško aiškumo šioje situacijoje“.

Brazilijos žiniasklaida pranešė, kad P.Hickey buvo sulaikytas olimpinių žaidynių pareigūnams skirtame viešbutyje prabangiame Rio de Žaneiro rajone.

Taip pat pranešama, kad arešto metu P.Hickey sunegalavo ir buvo nuvežtas į ligoninę.

Policijos pareigūnai jau anksčiau ėmėsi veiksmų prieš, jų teigimu, tarptautinį bilietų perpardavinėtojų tinklą.

Dėl neteisėto bilietų pardavimo neseniai buvo suimtas sporto aistruolių aprūpinimu bilietais ir gyvenamąja vieta besirūpinančios kompanijos „THG Sports“ vadovas. Ši kompanija turėjo licenciją perpardavinėti bilietus į 2012 metų Londono ir 2014 metų Sočio olimpines žaidynes. „THG Sports“ kompanijoje anksčiau dirbo P.Hickey sūnus Stephenas (Stivenas).

Brazilijos sostinės policija pranešė konfiskavusi maždaug tūkstantį bilietų į populiariausius žaidynių renginius, tokius kaip atidarymo ceremonija, kurie buvo pardavinėjami už didesnę nei nustatyta kainą. Dalis bilietų buvo pažymėti Airijos olimpinio komiteto ženklu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių