Rimto pasipriešinimo sulaukęs A. Murray nugalėjo K. Nishikorį

  • Teksto dydis:

Pirmoji pasaulio raketė Andy Murray iškovojo sunkią pergalę „ATP World Tour Finals“ grupių etapo susitikime.

Po beveik tris su puse valandos trukusios kovos britas įveikė japoną Kei Nishikorį 6:7 (9:11), 6:4, 6:4 ir savo pergalių seriją pratęsė iki 21-os iš eilės.

Tarpusavio dvikovose britas iškovojo aštuntąją pergalę iš dešimties susitikimų. Tai buvo net 21 A.Murray pergalė iš eilės, o prieš atvykstant į Londoną škotas triumfavo net keturiuose turnyruose paeiliui.

Šią savaitę A.Murray gina pirmosios pasaulio raketės titulą. Tam, kad jį išsaugotų, tenisininkas turi prilygti arba pasirodyti geriau nei N.Džokovičius.

Pirmoji pasaulio raketė dar niekuomet nežaidė „ATP World Tour Finals“ finale, nors šiame turnyre dalyvauja jau devintąjį kartą. Britas tris kartus rungtyniavo pusfinalyje, o paskutinį kartą tarp keturių geriausių pateko 2012-aisiais.

Šiame mače A.Murray laimėjo 76 proc. savo pirmųjų padavimų, atliko 8 neliečiamus kirčius, o pats išsigelbėjo net nuo 9 varžovo „break point'o“ galimybių.

Tai buvo pirmoji A.Murray pergalė prieš pirmojo penketuko tenisininką nuo birželio mėnesio, kuomet „Rolland Garros“ pusfinalyje jis nugalėjo Staną Wawrinką.

Antrame trečiadienio mače viltį patekti į pusfinalį bandys išsaugoti dar nelaimėję Stanas Wawrinka bei Marinas Čiličius. Jų dvikova prasidės 22-ą valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių