Rezultatyviausias regbio „Top“ lygos žaidėjas galvoja tik apie pergalę

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio rinktinės jau šeštadienį lauks pirmasis išbandymas atsinaujinusiame Europos regbio čempionate. Trečiosios pagal pajėgumą grupės Šiaurės konferencijos turnyrą Lietuvos rinktinė pradės rungtynėms Šiaulių centriniame stadione su Latvijos ekipa.

Rezultatyviausias šio sezono regbio "Top" lygos žaidėjas ir Lietuvos rinktinės narys Donatas Vilimavičius laukia sunkių rungtynių, bet sirgaliams žada padovanoti pergalę.

"Manau, kad bus geros rungtynės, o mes, žinoma, tikimės tik pergalės. Latviai kaip visada pasižymi grumtynių žaidimu, tai pagrindinė jų ypatybė. Mums papildomos motyvacijos suteiks sirgaliai. Malonu namuose žaisti tarptautines rungtynes, kuriose palaikymas yra labai svarbus. Tikiuosi, kad šeštadienį susirinks daug žmonių, o mes stengsimės jiems pademonstruoti gražų žaidimą ir padovanoti pergalę", – sakė D. Vilimavičius.

Lietuvos ir Latvijos rinktinės žaidė ir praėjusiame cikle. Tuomet namuose lietuviai laimėjo 46:11, o nieko nebelėmusiose rungtynėse svečiuose mūsiškiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 7:37.

Šiaurės konferencijoje taip pat rungtyniauja Liuksemburgo, Švedijos ir Čekijos rinktinės. Pietų konferencijoje žaidžia Maltos, Andoros, Kroatijos, Izraelio ir Kipro komandos. Konferencijų nugalėtojai tarpusavyje kovos dėl kelialapio į aukštesnę grupę.

Nemaža dalis Latvijos rinktinės žaidėjų rungtyniauja Kekavos "Transact Pro" komandoje, kuri kartu su trimis stipriausiais Lietuvos klubais rungtyniauja "Top" lygoje. Latviai joje antrus metus iš eilės užėmė trečiąją vietą. Sidabro medalius iškovojusios Šiaulių "Vairo-Kalvio" ekipos žaidėjas D. Vilimavičius pelnė asmeninį įvertinimą - jis tapo rezultatyviausiu "Top" lygos žaidėju.

D. Vilimavičius per šešerias rungtynes pelnė 65 taškus. Antrąją vietą rezultatyviausių žaidėjų sąraše užėmė Vytaras Bloškys ("Baltrex-Šiauliai", 46 tšk.), trečiąją - Martynas Lianzbergas ("Baltrex-Šiauliai", 20 tšk.).

"Prie šio pasiekimo prisidėjo visa komanda, nes ji man suteikė progą tapti rezultatyviausiu. Vienas čia sunkiai kažką padaryčiau. Labai pasiteisino "Top" lygos modelis, ypač šiais metais. Visos rungtynės buvo labai atkaklios, visos ekipos tobulėja ir tai labai džiugina", – pridūrė D. Vilimavičius.

Lietuvos ir Latvijos regbininkų akistata vyks lapkričio 5 dieną, šeštadienį, 14 val. Šiaulių savivaldybės stadione (Daukanto g. 25).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių