Rekordą parvežantis A. Juknevičius: padarėme didžiulį darbą

  • Teksto dydis:

Jubiliejinį – 40-ąjį Dakaro ralį vainikavo šventė. Čia vėlų vakarą vietos laiku lenktynininkai džiaugėsi gerbėjų ir žiniasklaidos dėmesiu važiuodami iškilmingu finišo podiumu. Neįtikėtinai aukštą rezultatą – 12-ą vietą bendrojoje įskaitoje – pasiekęs „CRAFT Bearings“ komandos pilotas Antanas Juknevičius šventė, tačiau pripažino, kad mintys apie kitus metus jau neduoda ramybės.

„Keistas jausmas važiuoti per Dakaro finišo podiumą – ir labai smagu už visą komandą, ir kartu negali nuvyti minčių apie kitus metus. Norisi padėkoti kiekvienam prisidėjusiam – partneriams, komandos nariams ir, aišku, gerbėjams – kurie pamišę dėl Dakaro net naktimis sekė mūsų progresą, rašė ir palaikė. Kartu su komanda padarėme milžinišką darbą – dirbome beveik kaip laikrodukas, neturėjome beveik nei vieno techninio nesklandumo. Vienu žodžiu – neįtikėtina“, – po finišo kalbėjo lenktynininkas jau trečią kartą pagerinęs Baltijos šalių rekordą automobilių kategorijoje.

Tačiau švęsti „CRAFT Bearings“ komanda neturės kada – iškart po finišo ceremonijos lietuviai keliauja į Buenos Aires, iš kur tęs kelionę į Lietuvą. A. Juknevičius kartu su šturmanu Dariumi Vaičiuliu Vilnių pasieks pirmadienį 23.25 val.

Absoliučioje Dakaro automobilių kategorijos įskaitoje ir vėl triumfavo „Peugeot“ – šios komandos lenktynininkas Carlosas Sainzas jau prieš paskutinį etapą buvo susikrovęs net 46 min. persvarą prieš artimiausią varžovą. Antras liko dukart Dakaro čempionas Nasseras Al-Atiyah, o trečią vietą užėmė jo komandos draugas Ginielis De Villiersas.

Motociklų įskaitą pirmą kartą istorijoje laimėjo sportininkas iš Austrijos – Matthias Walkneris padovonojo „KTM“ komandai jau 17-ąją pergalę iš eilės. Keturračių klasėje triumfavo vietinis herojus Ignacio Casale, artimiausią varžovą aplenkęs daugiau nei pusantros valandos. Eduardas Nikolajevas su „Kamaz" nugalėjo sunkvežimių įskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuostabu,

Nuostabu, portretas
Labai dziaugiames, svekiname, abi komandos saunuoles!!!

>jega

>jega portretas
a uliš Antanui su Darėnu duok ka nori.Ka tik važiuotu:D)Manau su bet kokia hrenowina nuklibėtu i nebut paskutiniai

Dzūkas, bet ne py....kas.

Dzūkas, bet ne py....kas. portretas
Tik nepatikėkit to Peugeo apžėlusiam vištvanagiui, nes ir tą sudaužys-sulaužys, kaip Tuzikas pūslę!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių