Regbininkai Nepriklausomybę švęs aikštėje

Kareiviška košė ir arbata atstos vadinamąjį trečią kėlinį, o aikštėje virs ne mažiau karšta kova. Taip Nepriklausomybės šimtmetį pažymės Lietuvos regbininkai, Kaune rengiantys tradicinį Vasario 16-osios taurės turnyrą.

Jau 30 metų Kaune rengiamose varžybose jėgas išmėgins keturios ekipos. Be šeimininkų Kauno rinktinės, pasirodys ir „Tauro“ regbininkai, Vilniaus regbio akademija bei Lietuvos jaunių rinktinė. Varžybos Kauno futbolo manieže vasario 17 d. prasidės 11 val., o vasario 18 d. nuo pat ankstyvo ryto – 8 val. 30 min.

Pasak turnyro organizatoriaus Lietuvos regbio federacijos garbės prezidento Vytauto Vasilenkos, vienoms komandoms turnyras taps proga pasitikrinti jėgas prieš svarbesnius sezono startus, kitoms daug reiškia vien dalyvavimas simbolinę reikšmę turinčiose varžybose.

„Pagrindinis mūsų tikslas toks, kaip ir kasmet – pažymėti Lietuvos gimtadienį. Kita vertus, varžybos vyksta jau tris dešimtmečius, todėl daugelis komandų jo laukia ir teiraujasi apie galimybes dalyvauti. Deja, mus riboja turnyro formatas ir maniežo nuomos laikas, tad labai išsiplėsti negalime“, - teigė V.Vasilenka.

Prisimindamas pirmuosius Vasario 16 d. turnyrus organizatorius pasakojo patirdavęs nemažai išbandymų. Mat varžybose vykdavo lauke, spaudžiant šaltukui, pustant sniegui ir t.t.

„Per trisdešimt metų visko pasitaikė. Tuo metu maniežų nebuvo, tad tekdavo įveikti įvairius gamtinius iššūkius. Pamenu, vienais metais netgi skolinomės specialią techniką iš išminuotojų bataliono ir visą dieną gręžėme skyles apsemtoje aikštėje, atlikome savotišką drenažą, kol galiausiai nusausinome veją ir galėjome žaisti varžybas. Kitais metais iš to paties Juozo Vitkaus bataliono jau teko skolintis techniką sniegui išstumdyti. Kariškiai mums nuolat padėdavo“, - pasakojo V.Vasilenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių