R.Berankis pralaimėjo 15-ajai pasaulio raketei

Nesėkmingai JAV sostinėje vykstančio tarptautinio „CITI Open“ teniso turnyro vienetų varžybų aštuntfinalis ketvirtadienį susiklostė 22-ejų metų Ričardui Berankiui.

Vardinį kvietimą į turnyrą gavęs pajėgiausias Lietuvos tenisininkas, kuris ATP reitinge iš 103-iosios vietos pirmadienį pakils į 85-ąją, vienetų varžybų aštuntfinalyje per valandą 3:6, 1:6 turėjo pripažinti turnyro favoritu laikomo bei į ketvirtfinalį iškopusio 30-mečio korto šeimininko Mardy Fisho (ATP-15) pranašumą.

"Susitikimo baigtį nulėmė trys esminiai faktoriai. Visų pirma M. Fishas yra kito kalibro žaidėjas. Tikras meistras. Ričardui nesisekė pirmas padavimas ir atsiliepė nuovargis. Per mėnesį jis sužaidė 20 mačų. Tai yra daug. Nuotaika mūsų nors ir pralaimėjome tikrai nėra prasta. Grįžome į pirmą šimtuką. Tai buvo tikslas, kurį sugebėjome gan greitai įgyvendinti.

Bet dabar Ričardo kūnui reikia poilsio. Vykstame į Floridą kur vyks atstatymas ir tobulinsime kai kuriuos žaidimo elementus. Tai privalome padaryti iki „US Open“ čempionato," - artimiausius R. Berankio planus komentavo treneris Remigijus Balžekas.

Turnyre Vašingtone Lietuvos tenisininkas pelnė 45 ATP klasifikacijos taškus bei 13 270 dolerių čekį.M. Fisho varžovu vienetų ketvirtfinalyje bus 32-ejų metų belgas Xavier'as Malisse'as, kuris aštuntfinalyje 6:3, 6:2 įveikė šeštąjį pagal reitingą prancūzą Jeremy'į Chardy'į.Kartu su pagrindiniu prizu turnyro vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 252 600 dolerių čekis bei 500 įskaitinių ATP reitingo taškų.


Šiame straipsnyje: Ričardas BerankisATP reitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Tiksliau buvo sutriuskintas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių